Να συνεχιστεί η προφυλάκιση των 2 στρατιωτικών αποφάσισε το δικαστήριο

Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες για επίσπευση των διαδικασιών - Νέα ενημέρωση: 13:43

Απέρριψε τελικά το τουρκικό δικαστήριο το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά από την ένσταση που υπέβαλαν οι δικηγόροι τους. 

Το 2ο Ποινικό Δικαστήριο Αδριανούπολης αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και εξέδωσε λεπτομερή ανακοίνωση για τους λόγους συνέχισης της κράτησής τους.

Οι δικηγόροι των Ελλήνων στρατιωτικών κατά την ακροαματική διαδικασία ζήτησαν την αποφυλάκισή τους, αναφέροντας ότι έδωσαν τους κωδικούς των τηλεφώνων τους και ότι το ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη παρείχε γραπτή βεβαίωση ότι οι δύο στρατιωτικοί μπορούν να μείνουν στην Αδριανούπολη.

Η ακροαματική διαδικασία κράτησε μία ώρα.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανέφερε αναλυτικά:

“Υπάρχουν συγκεκριμενες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι, επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία.

Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί. Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, ο τρόπος που έγινε και το ανώτατο όριο της ποινής που προβέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια, θεωρούμε ότι το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής αν δε συνεχιστεί η κράτησή τους και δεν υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους”.

 Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top