Κάηκε η Αθήνα! Έσπασαν φανάρια, πεζοδρόμια και καταστήματα – Φωτιές σε κάδους

Κουκουλοφόροι έριξαν πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με χημικά - Νέα ενημέρωση 15:42

Ο πετροπόλεμος και οι βανδαλισμοί στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησαν πριν καν αρχίσει η μαθητική πορεία που ήταν προγραμματισμένη στις 12 το μεσημέρι, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικό στα Εξάρχεια, πριν από εννέα χρόνια. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την Ακαδημίας με πέτρες και χημικά μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών και η ένταση επεκτάθηκε στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.

 

Επεισόδια στη μαθητική πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Η ελάχιστη αστυνομική παρουσία επέτρεψε στους κουκουλοφόρους να δράσουν ανενόχλητοι. Ξήλωσαν πεζοδρόμια, έβαλαν φωτιές σε κάδους, έσπασαν φανάρια, προσπάθησαν να κατεβάσουν ρολά καταστημάτων και βανδάλισαν περιουσίες. 

Έτσι  γι’ ακόμη μια φορά η καρδιά της Αθήνας θυμίζει πεδίο μάχης...

Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν έξω από τη Βουλή. Εκεί ήταν συγκεντρωμένες διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι μολότοφ και οι πέτρες εναντίον των αστυνομικών έπεσαν βροχή, οι οποίοι απάντησαν με χημικά. 

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε και οι δρόμοι της Αθήνας άρχισαν σταδιακά να δίνονται σε κυκλοφορία. Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα άνοιξε αλλά ο σταθμός στο Πανεπιστήμιο είναι και θα παραμείνει κλειστός.

Το παράδοξο

Την ίδια ώρα, την προσοχή μας τράβηξε ένα παράδοξο στο σημείο των επεισοδίων.

Τη στιγμή που κουκουλοφόροι σπάνε καταστήματα και κυκλοφορούν με καδρόνια στα χέρια, μια γυναίκα περνά ανενόχλητη από δίπλα τους, έχοντας μαζί της μάλλον τα δύο της παιδιά, εκ των οποίων το ένα περπατά δίπλα της και το άλλο είναι σε καρότσι. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top