Επέτειος Πολυτεχνείου! Στο πόδι 3.000 αστυνομικοί – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για το επόμενο τριήμερο

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από σήμερα στο κέντρο της Αθήνας ενόψει της 44ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα στο πόδι για την αποφυγή επεισοδίων θα είναι 3.000 αστυνομικοί, ενώ οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο και το Κέντρο γενικότερα θα θυμίζει φρούριο.

Διαβάστε επίσης: Aποκλειστική δήλωση Tόσκα στο Star ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου: Έτοιμη η ΕΛ.ΑΣ. για κάθε ενδεχόμενο

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. θα κινηθούν σε τρεις βασικούς άξονες: στη διασφάλιση της ομαλότητας κατά την διάρκεια της πορείας, τη φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και την πρόληψη ή την άμεση καταστολή τυχόν επεισοδίων, μετά την πορεία.

Για το τελευταίο σκέλος, μεγάλο βάρος θα πέσει στην Ασφάλεια, η οποία θα είναι συνεχώς στο δρόμο, με αυξημένες δυνάμεις κατά περίπου 15%. Ήδη, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ έχει σχηματίσει κλιμάκια για τον εντοπισμό τυχόν «οπλοστασίων» με βόμβες μολότοφ, τον έλεγχο υπόπτων και την συλλογή πληροφοριών για την πρόληψη επεισοδίων.

Παράλληλα, η ηγεσία της ΕΛΑΣ προβληματίζεται για το κείμενο των αντιεξουσιαστών με το οποίο καλούν τους πολίτες των Εξαρχείων να βοηθήσουν τους διαδηλωτές σε περίπτωση επεισοδίων. Προβληματισμός υπάρχει όμως και για τις επιθέσεις από ταράτσες, που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπισή τους.

Την Παρασκευή θα υπάρχουν ομάδες «παρατηρητών» της Ασφάλειας σε όλη την περιοχή, καθώς και κλιμάκια συλλήψεων, για άμεση επέμβαση σε εστίες επεισοδίων ή και προσαγωγές υπόπτων.

Σε εγρήγορση θα είναι και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την επιτήρηση στόχων στην Αθήνα, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις σε όλο το μήκος της διαδρομής και σε καίρια σημεία της Αθήνας, με την εντολή να είναι εμφανής, αλλά όχι προκλητική η παρουσία τους.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από αύριο Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος.

Το ίδιο και την Παρασκευή, που θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της πορείας θα είναι κλειστές οι λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Πατησίων, η Σταδίου, η Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και οι παράλληλες και κάθετες σε αυτές οδοί.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ.

Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς από την Τετάρτη 15-11-2017 έως και την Παρασκευή 17-11-2017, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top