Άγγελο ονόμασαν το νεογέννητο που βρέθηκε σε χαρτόκουτο στη Ρόδο- "Είναι πανέμορφο"

Οι έρευνες εντοπισμού της μητέρας του συνεχίζονται- Πρώτη Ανάρτηση 10-05-2017 10:40

Ανατριχίλα σε όλη την Ελλάδα έχει προκαλέσει η ιστορία του εγκαταλελειμμένου βρέφους, που βρέθηκε σε χαρτόκουτο το πρωί της Κυριακής δίπλα σε τηλεφωνικό θάλαμο στη Ρόδο, έχοντας ακόμα τον ομφάλιο λώρο στο σώμα του.

Το μωράκι ήταν τυλιγμένο σε σεντόνια, πιθανότατα ξενοδοχείου, ενώ δίπλα του υπήρχε σημείωμα που ζητούσε απ’ όποιον εντόπιζε το νεογέννητο να το βοηθήσει. Σύμφωνα με τη Ροδιακή, το σημείωμα έγραφε, με ολόσωστη ορθογραφία κι άψογο γραφικό χαρακτήρα «παρακαλώ να προσέξετε το παιδί και να σας έχει ο Θεός καλά».

Όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr, το βρέφος ανακάλυψε ζευγάρι τουριστών, ακούγοντας το κλάμα του, ενώ στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να το παραλάβει. Στην περιοχή έτυχε να βρίσκεται γνωστός γυναικολόγος, που πριν έρθει το ασθενοφόρο, έκοψε με ασφάλεια τον ομφάλιο λώρο από το μωράκι και του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να περιμένουμε υπομονετικά για να μάθουμε πώς και γιατί η μητέρα αυτή έφτασε στο σημείο να εγκαταλείψει το μωρό της σε τουριστική περιοχή της Ρόδου.

Το αγοράκι είναι καλά στην υγεία του. Οι άνθρωποι της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου της Ρόδου το έχουν αγαπήσει και του δείχνουν στοργή. Όπως λέει στη Ροδιακή η η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου της Ρόδου κα Ντίνα Μαχαιρίδη, το αγοράκι το ονόμασαν Άγγελο, επειδή «είναι πανέμορφο». Γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται συνέχεια δίπλα του. Τα πρώτα ρουχαλάκια, μάλιστα, που του φόρεσαν ήταν ροζ, καθώς δεν υπήρχαν γαλάζια.

Η κ. Ντίνα Μαχαιρίδη, Διοικήτρια της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου, μίλησε στο Star και την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", λέγοντας ότι εκείνη το μωράκι το φωνάζει Άγγελο -Οδυσσέα. "Μου αρέσει" εξηγεί. "Θα βρει την Ιθάκη του".

"Το μωρό είναι μια χαρά, όπως όλα τα μωρά που γεννιούνται φυσιολογικά. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το έχουμε στην κλινική μας, το περιθάλπτουμε, του δίνουμε αγάπη και φροντίδα. Σιτίζεται, είναι ζωηρό κι όλα καλά".

Το ενδιαφέρον άτεκνων ζευγαριών που επιθυμούν να το υιοθετήσουν είναι ήδη μεγάλο.

Δείτε το βίντεο


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top