Η πιο δροσιστική συνταγή: Πανακότα με κρέμα καρύδας

Ο Χρήστος Μοίρας έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και τι πιο ιδανικό από μία δροσιστική συνταγή, την οποία έφτιαξε σήμερα ο Χρήστος Μοίρας στην κουζίνα του Breakfast@star.

Μαγειρεύουμε λαχταριστά κιμαδοπιτάκια με ασιατικά λαχανικά

Η πιο δροσιστική συνταγή: Πανακότα με κρέμα καρύδας

Δείτε πώς να φτιάξετε, λοιπόν, μία απολαστική πανακότα με κρέμα καρύδας!


Υλικά της συνταγής

· 400 ml κρέμα καρύδας

· 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης

· 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

· 5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα ή 1 κ. γλ. σε σκόνη

· 100 γρ. μαρμελάδα άγριο κεράσι

· 2 κ.σ. νερό

· Μικρά φρέσκα κερασάκια (για το σερβίρισμα)

Γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι: Δείτε πώς να το φτιάξετε!

Η πιο δροσιστική συνταγή: Πανακότα με κρέμα καρύδας

Εκτέλεση της συνταγής

  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά ή τη διαλύουμε σε 2 κουταλιές νερό, αν είναι σκόνη. Ζεσταίνουμε την κρέμα καρύδας με το μέλι και τη βανίλια, χωρίς να βράσει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Για το gel, χτυπάμε στο μίξερ τη μαρμελάδα με το νερό μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές. Απλώνουμε πάνω από την πανακότα όταν έχει πήξει.

Δείτε το Breakfast@Star

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top