Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και τι πιο ιδανικό από μία δροσιστική συνταγή, την οποία έφτιαξε σήμερα ο Χρήστος Μοίρας στην κουζίνα του Breakfast@star.
Δείτε πώς να φτιάξετε, λοιπόν, μία απολαστική πανακότα με κρέμα καρύδας!
Υλικά της συνταγής
· 400 ml κρέμα καρύδας
· 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
· 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
· 5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα ή 1 κ. γλ. σε σκόνη
· 100 γρ. μαρμελάδα άγριο κεράσι
· 2 κ.σ. νερό
· Μικρά φρέσκα κερασάκια (για το σερβίρισμα)
Γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι: Δείτε πώς να το φτιάξετε!
Εκτέλεση της συνταγής
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά ή τη διαλύουμε σε 2 κουταλιές νερό, αν είναι σκόνη. Ζεσταίνουμε την κρέμα καρύδας με το μέλι και τη βανίλια, χωρίς να βράσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Για το gel, χτυπάμε στο μίξερ τη μαρμελάδα με το νερό μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές. Απλώνουμε πάνω από την πανακότα όταν έχει πήξει.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.