Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου ετοίμασε σήμερα στην κουζίνα του Breakfast@star ο Χρήστος Μοίρας και έδειξε σε όλους τους τηλεθεατές βήμα-βήμα τη διαδικασία της απολαυστικής συνταγής.
Γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι! Δείτε πώς να το φτιάξετε!
Υλικά της συνταγής
· 5 φέτες τσουρέκι (ελαφρώς ξεραμένο)
· Λίγο γάλα ή λικέρ (για το ράντισμα)
· 500 ml φρέσκο γάλα
· 2 αβγά
· 4 κ.σ. ζάχαρη
· 2 κ.σ. κορν φλάουρ
· 1 βανίλια
· 1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη
· Τριμμένη κουβερτούρα ή λιωμένη σοκολάτα
· Σαντιγί ή λίγη κρέμα γάλακτος (χτυπημένη)
· Ξηροί καρποί ή φρούτα (π.χ. μπανάνες, φράουλες)
Εκτέλεση της συνταγής
- Στρώνουμε το τσουρέκι σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος και το ραντίζουμε ελαφρά με γάλα ή λικέρ. Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά και χτυπάμε σ’ ένα μπολ τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ. μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα στο μείγμα αβγών και μετά όλο το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτοντας το βούτυρο. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από το τσουρέκι.
- Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες. Προαιρετικά, πριν το σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λιωμένη σοκολάτα, σαντιγί ή φρούτα.