Αν ψάχνεις να βρεις μία νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή για να καταπλήξεις τους αγαπημένους σου στο οικογενειακό τραπέζι, δοκίμασε να φτιάξεις τη συνταγή που έδωσε ο Χρήστος Μοίρας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή Breakfast@Star.
Τι να μαγειρέψουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα: Νόστιμα και νηστίσιμα γεύματα
Ο σεφ ετοίμασε γιουβέτσι λαχανικών και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή κριθαράκι
• 500 γρ, θαλασσινά (καλαμάρια, γαρίδες, μύδια, σουπιές)
• 1 κρεμμύδι
• 2 - 3 σκελίδες σκόρδο
• 400 γρ. ντομάτες ή 2 κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες
• ½ φλ. λευκό κρασί
• ¼ φλ. ελαιόλαδο
• 1 φύλλο δάφνης
• ½ κ.γλ. ρίγανη
• Αλάτι, πιπέρι
• ½ φλ. φέτα ή παρμεζάνα (προαιρετικά)
• Λίγες σταγόνες λεμόνι (προαιρετικά)
Εκτέλεση της Συνταγής
Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε τα καλαμάρια σε ροδέλες και τα μύδια ή τη σουπιά, αν τα χρησιμοποιούμε. Αν οι γαρίδες είναι με κέλυφος, τις καθαρίζουμε και αφαιρούμε το κέλυφος. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το φύλλο δάφνης και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η ντομάτα και να γίνει μια σάλτσα. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα με την ντομάτα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα θαλασσινά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, αλλά λίγο λιγότερο (να είναι al dente). Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα των θαλασσινών. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών για να αραιώσει η σάλτσα και να καλύψει τα ζυμαρικά.
Αφήνουμε το γιουβέτσι να βράσει για 5-10 λεπτά, ώστε τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τη σάλτσα και να γίνει ενιαίο το πιάτο. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.