Αν σας αρέσει το παστίτσιο αλλά επειδή νηστεύετε δεν μπορείτε να το φάτε, ο Χρήστος Μοίρας έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star μία εναλλακτική νηστίσιμη συνταγή.
Ο σεφ αντί για κιμά έβαλε μανιτάρια και αντί για αγελαδινό γάλα, γάλα σόγιας.
Υλικά της Συνταγής
• 500 γρ. πένες
• 600 γρ. μανιτάρια
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
• 1 κ.γλ. θυμάρι
• 1 κ.γλ. ρίγανη
• Αλάτι, πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
• 1 Lt γάλα σόγιας
• 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 80 γρ. ελαιόλαδο
• ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Βράζουμε τις πένες al dente και τις στραγγίζουμε. Σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Για τη μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε σ’ ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα σόγιας, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
Σ’ ένα ταψί στρώνουμε τις μισές πένες, καλύπτουμε με τον κιμά μανιταριών, προσθέτουμε τις υπόλοιπες πένες και απλώνουμε τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε στους 180°C για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.