Η Σαρακοστή ξεκίνησε και αν θέλετε να φτιάξετε ένα νόστιμο πιάτο για την οικογένειά σας, ο Χρήστος Μοίρας πρότεινε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star να φτιάξουν γαριδομακαρονάδα.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά της Συνταγής
• 500 γρ. γαρίδες (ξεφλουδισμένες)
• 250 γρ. ταλιατέλες
• 1 σέλερι
• 1 κόκκινη ντομάτα
• 1 πιπεριά τσίλι
• 50 ml ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
Για το μπισκ
• Τα Κελύφη από τις γαρίδες
• 200 ml νερό
• 1 κ.σ. ντομάτα (συμπυκνωμένη ή φρέσκια)
• 50 ml ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
• ½ κ.γ. τσίλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση της Συνταγής
Αρχικά βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε τα κελύφη της γαρίδας με τα υπόλοιπα υλικά για το μπισκ (ντομάτα, σέλερι, τσίλι, ελαιόλαδο και προαιρετικά το σκόρδο).
Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 - 20 λεπτά για να βγάλουν τη γεύση τους. Στη συνέχεια τα βάζουμε σ’ ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Σουρώνουμε το υγρό και το αφήνουμε στην άκρη.
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το μπισκ και αφήνουμε να βράσει για 2 - 3 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο τηγάνι τις βρασμένες ταλιατέλες με τις γαρίδες και ανακατεύουμε για να απορροφήσουν τη γεύση από τη σάλτσα.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.