Συνταγή για νηστίσιμο ογκρατέν

Ο Χρήστος Μοίρας ξέφυγε από τα συνηθισμένα

Η Σαρακοστή ξεκίνησε κι αν νηστεύεις αλλά θέλεις να ξεφύγεις λίγο από τα κλασικά νηστίσιμα φαγητά, ο Χρήστος Μοίρας έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star μία ωραία ιδέα. 

Συνταγή για το πιο λαχταριστό σουφλέ με τέσσερα τυριά

Συνταγή για νηστίσιμο ογκρατέν

Ο σεφ έφτιαξε νηστίσιμο ογκρατέν και έδειξε βήμα- βήμα τη διαδικασία

Υλικά της Συνταγής 

•    4 μέτριες πατάτες
•    1 μικρό κουνουπίδι
•    200 ml γάλα αμυγδάλου ή σόγιας
•    2 κ.σ. διατροφική μαγιά
•    1 κ.σ. κορν φλάουρ
•    1 κ.γ. μουστάρδα
•    ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
•    50 ml ελαιόλαδο 
•    Αλάτι, πιπέρι
•    Τριμμένη φρυγανιά (για το πασπάλισμα)

Φτιάξτε σιμιγδαλένιο χαλβά με φουντούκια

Συνταγή για νηστίσιμο ογκρατέν

Εκτέλεση της Συνταγής

Αρχικά βράζουμε το κουνουπίδι (αφού το έχουμε κόψει πρώτα σε μπουκετάκια) μέχρι να μαλακώσει και το πολτοποιούμε με το γάλα αμυγδάλου, το ελαιόλαδο, τη διατροφική μαγιά, τη μουστάρδα, το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα.

Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε εναλλάξ τις πατάτες με την κρέμα κουνουπιδιού, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στους 180°C για 40 - 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μαλακώσουν οι πατάτες. Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας απολαμβάνοντας την κρεμώδη υφή και την πλούσια γεύση του.

Δείτε το Breakfast@Star 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top