Φτιάξτε σιμιγδαλένιο χαλβά με φουντούκια

Μία σούπερ συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και ο χαλβάς έχει την τιμητική του. Αν ψάχνεις κι εσύ μία νόστιμη και υγιεινή συνταγή εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μία συνταγή που είχε δώσει παλαιότερα στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star ο Χρήστος Βαρθαλίτης.

Ρυζόγαλο… αλλιώς: Μία συνταγή που θα σε ξετρελάνει

Ο σεφ είχε ετοιμάσει χαλβά με φουντούκια.

Νηστίσιμο και light προφιτερόλ από το Άγιον Όρος

Υλικά της Συνταγής 

· 1 ποτήρι ηλιέλαιο
· 1 ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι
· 1 ποτήρι χοντρό σιμιγδάλι
· 3 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
· 4 ποτήρια νερό
· 80 γρ. καρύδια σπασμένα
· 80 γρ. φουντούκια σπασμένα
· 1 βανιλίνη

Εκτέλεση της Συνταγής

· Αρχικά τοποθετούμε το ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
· Προσθέτουμε όλο το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
· Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και προσθέτουμε το νερό στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 4’ με 5’, σε μέτρια φωτιά. Μόλις έχουμε ένα πουρέ, που ξεκολλάει από την κατσαρόλα ο χαλβάς μας είναι έτοιμος.
· Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς μας και την βανιλίνη.
· Ανακατεύουμε και αδειάζουμε τον χαλβά μας στην φόρμα με τρύπα στη μέση.
· Αφήνουμε για 3 με 4 ώρες να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
· Λιώνουμε την σοκολάτα μας σε ένα Μπεν Μαρί και απλώνουμε πάνω από τον χαλβά μας..
· Τελειώνουμε με σπασμένα καρύδια και σερβίρουμε!


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top