Συνταγή για υγιεινό και πεντανόστιμο αλμυρό cheesecake

Το αλμυρό cheesecake αλλιώς!

Αν σας αρέσουν τα cheesecake και θέλετε να δοκιμάσετε την αλμυρή εκδοχή του, τότε η συνταγή που έδωσε ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star είναι για σας ό, τι πρέπει. 

Συνταγή για πεντανόστιμο γιουβέτσι λαχανικών

Συνταγή για υγιεινό και πεντανόστιμο αλμυρό cheesecake

Ο σεφ έφτιαξε αλμυρό cheesecake με λιαστή ντομάτα και κρέμα γάλακτος και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές του Star τη διαδικασία. 

 Υλικά της Συνταγής

    •    300 γρ. φέτα
    •    100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες)
    •    80 ml κρέμα γάλακτος 35%
    •    1 κ.γλ. φρέσκια ρίγανη ή ½ κ.γλ. αποξηραμένη
    •    1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
    •    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Για τη βάση


    •    200 γρ. παξιμάδι (κριθαροκούλουρο ή χαρουπιού)
    •    80 ml ελαιόλαδο


Για την επικάλυψη:
    •    80 γρ. λιαστή ντομάτα σε λάδι
    •    10 ελιές Καλαμών
    •    Ελαιόλαδο
    •    Ρίγανη ή θυμάρι (για πασπάλισμα)

Συνταγή για υγιεινό και πεντανόστιμο αλμυρό cheesecake
Εκτέλεση της Συνταγής 

Για τη βάση

Αναμειγνύουμε το θρυμματισμένο παξιμάδι με το ελαιόλαδο μέχρι να έχει υφή βρεγμένης άμμου. Τοποθετούμε σε τσέρκι ή φόρμα 18–20 εκ., πιέζοντας καλά για να δημιουργήσουμε συμπαγή βάση. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για τη μους:
Χτυπάμε σε μπλέντερ ή με ραβδομπλέντερ τη φέτα με το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει λεία και πηχτή. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση και λειαίνουμε. Ψύχουμε για 1 – 2 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.

Για την επικάλυψη

Ανακατεύουμε την κομμένη λιαστή ντομάτα με τις ελιές. Στρώνουμε το μείγμα πάνω από τη μους φέτας. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη ή θυμάρι.

Δείτε το Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top