Αν δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγείρεμα μπορείτε να ετοιμάσετε τη συνταγή που έδωσε ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star το πρωί της Δευτέρας.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε μοσχαρίσιες μπριζόλες με γλυκοπατάτες. Ένα φαγητό νόστιμο και εύκολο.
Υλικά της Συνταγής
• 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. βούτυρο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 κ.γλ. φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
• ½ κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
• Αλάτι, πιπέρι
• ½ κ.γλ. Worcestershire sauce (προαιρετικά)
• 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
• 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
• ½ κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση της Συνταγής
Αλείφουμε τις μπριζόλες με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και Worcestershire sauce. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή σχαροτήγανο και ψήνουμε τις μπριζόλες για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος και το επιθυμητό ψήσιμο.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο και περιχύνουμε τις μπριζόλες με λιωμένο βούτυρο. Αφήνουμε να «ξεκουραστούν» πριν το σερβίρισμα.
Σ’ ένα ταψί αφού έχουμε κόψει τις πατάτες μας σε κύβους, τις αλείφουμε με λάδι, αλάτι, πιπέρι και τη καπνιστή πάπρικα. Ψήνουμε στους 200°C για 20 - 25 λεπτά.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.