Χοιρινές μπριζόλες με στρώση πατάτας-κρεμμύδι

H συνταγή του Βαρθαλίτη για νόστιμες μπριζόλες

Πεθυμήσατε να φάτε χοιρινές μπριζόλες αλλά θέλετε να δοκιμάσετε μία διαφορετική συνταγή. Δείτε αυτή που έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star.

Χοιρινές μπριζόλες σε σάλτσα μανιταριών σκόρδου

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά για μπριζόλες με πατάτες-κρεμμύδι

· 6 χοιρινές μπριζόλες
· 6 πατάτες
· 1 κρεμμύδι ξερό
· 2κ.σ ελαιόλαδο
· 50γρ. βούτυρο
· 30γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· 600γρ. νερό
· 1 κύβος κοτόπουλο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· Πάπρικα γλυκιά
· Φρέσκος μαϊντανός

Χοιρινές μπριζόλες με γλυκοπατάτες και λαχανάκια Βρυξελλών

Εκτέλεση για μπριζόλες με πατάτες-κρεμμύδι

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο.
· Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν.
· Προσθέτουμε το νερό με τον κύβο κοτόπουλου.
· Φέρνουμε σε βρασμό.
· Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει.
· Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
· Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε τις χοιρινές μπριζόλες από τις 2 πλευρές.
· Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
· Σε ταψί 33- 23εκ. με λαδόκολλα, στρώνουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και το κρεμμύδι σε φέτες από πάνω.
· Ρίχνουμε το μείγμα ζωμού από πάνω.
· Τοποθετούμε τις χοιρινές μπριζόλες στην κορυφή.
· Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.
· Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
· Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 

Δείτε την εκπομπή breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top