Χοιρινές μπριζόλες σε σάλτσα μανιταριών σκόρδου

Δείτε τη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έχει την καλύτερη συταγή για χοιρινές μπριζόλες σε σάλτσα μανιταριών σκόρδου και την έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star.

Φτιάξε φανταστική τυρόπιτα με πέντε υλικά!

Υλικά για τις μπριζόλες

· 6 χοιρινές μπριζόλες

· 30γρ. ελαιόλαδο

· 1 κ.γ σκόνη σκόρδου

· ½ κ.γ πάπρικα

· ½ κ.γ σκόνη τσίλι

· 1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες

Η καλύτερη συνταγή για ταλιάτα με πατάτες

Υλικά για τη σάλτσα μανιταριών

· 400γρ.ντομάτα κονκασε

· 1/2 κιλό μανιτάρια

· 1/3 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

· 2σκ.σκόρδο, ψιλοκομμένο

· 60 γρ βούτυρο

· 80γρ. μαυροδάφνη

· 120 γρ. κρέμα γάλακτος

· Αλατι

· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για τη σάλτσα

· Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι , το σκόρδο με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μέχρι να μαραθούν.

· Σβήνουμε με την μαυροδάφνη.

· Μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά.

· Προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.

· Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ντομάτα, το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση για τις μπριζόλες

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

· Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά.

· Αλείφουμε τις χοιρινές μπριζόλες με ελαιόλαδο, σκόνη σκόρδου, πάπρικα και σκόνη τσίλι.

· Ψήνουμε τις μπριζόλες για 5-8 λεπτά γυρίζοντας τες συχνά, μέχρι να ροδίσουν και στις 2 πλευρές.

· Μεταφέρουμε σε ταψί.

· Περιχύνουμε τις χοιρινές μπριζόλες με τη σάλτσα μας και τοποθετούμε από πάνω τις φέτες κρεμμυδιού.

· Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο.

· Ψήνουμε για 40 λεπτά.

· Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό, 5-10 λεπτά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top