Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έχει την καλύτερη συταγή για χοιρινές μπριζόλες σε σάλτσα μανιταριών σκόρδου και την έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star.
Υλικά για τις μπριζόλες
· 6 χοιρινές μπριζόλες
· 30γρ. ελαιόλαδο
· 1 κ.γ σκόνη σκόρδου
· ½ κ.γ πάπρικα
· ½ κ.γ σκόνη τσίλι
· 1 κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
Υλικά για τη σάλτσα μανιταριών
· 400γρ.ντομάτα κονκασε
· 1/2 κιλό μανιτάρια
· 1/3 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
· 2σκ.σκόρδο, ψιλοκομμένο
· 60 γρ βούτυρο
· 80γρ. μαυροδάφνη
· 120 γρ. κρέμα γάλακτος
· Αλατι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση για τη σάλτσα
· Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι , το σκόρδο με 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μέχρι να μαραθούν.
· Σβήνουμε με την μαυροδάφνη.
· Μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά.
· Προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα.
· Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ντομάτα, το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση για τις μπριζόλες
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
· Αλείφουμε τις χοιρινές μπριζόλες με ελαιόλαδο, σκόνη σκόρδου, πάπρικα και σκόνη τσίλι.
· Ψήνουμε τις μπριζόλες για 5-8 λεπτά γυρίζοντας τες συχνά, μέχρι να ροδίσουν και στις 2 πλευρές.
· Μεταφέρουμε σε ταψί.
· Περιχύνουμε τις χοιρινές μπριζόλες με τη σάλτσα μας και τοποθετούμε από πάνω τις φέτες κρεμμυδιού.
· Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο.
· Ψήνουμε για 40 λεπτά.
· Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό, 5-10 λεπτά.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.