Η καλύτερη συνταγή για ταλιάτα με πατάτες

Η σούπερ συνταγή για ταλιάτα δια χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Αν έχετε πεθυμήσει μία λαχταριστή  ταλιάτα δηλαδή μία μπριζόλα χωρίς κόκκαλο που σερβίρεται κομμένη σε λεπτές φέτες, ο Σταύρος Βαρθαλίτης σας έχει την καλύτερη συνταγή. 

Tips για να φτιάξεις το πιο νόστιμο κοτόπουλο στον φούρνο

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής breakfast@star και μας έδειξε πώς να φτιάξουμε!

Tips για να φτιάξετε αφράτα κοκκινιστά κεφτεδάκια

Πάρτε χαρτί, στυλό και σημειώστε.

Υλικά για τις πατάτες

· 1 κιλό πατάτες ροδέλα 
· 100 γρ. ελαιόλαδο
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τη χοιρινή ταλιάτα
· 560 γρ. χοιρινό φιλέτο 
· 50 γρ. ελαιόλαδο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η πιο λαχταριστή συνταγή για ιταλικά ζυμαρικά με λουκάνικο

Υλικά για τη σάλτσα μανιταριών

· 600 γρ. ποικιλία μανιταριών 
· 1 ξερό κρεμμύδι
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 50 γρ. λευκό κρασί
· 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· Ξύσμα από 1 λεμόνι
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για τις πατάτες

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
· Προσθέτουμε σε ένα ταψί 28*38 τις πατάτες σε ροδέλα, το ελαιόλαδο, τα φύλλα από τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να μαριναριστούν οι πατάτες μας.
· Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Εκτέλεση για τη χοιρινή ταλιάτα
· Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 2 κομμάτια από το χοιρινό μας κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία από το τηγάνι.
· Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
· Ψήνουμε για 6-7 λεπτά από τη κάθε πλευρά ώστε να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί μέχρι το εσωτερικό του το κρέας.
· Αφαιρούμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψουμε.
Εκτέλεση για τη σάλτσα μανιταριών
· Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
· Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε μαζί με το ελαιόλαδο στο τηγάνι.
· Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε έπειτα τα μανιτάρια μας.
· Αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους για περίπου 10 λεπτά και να εξατμιστούν πλήρως.
· Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να γλασάρει για 1 λεπτό.
· Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, το θυμάρι ψιλοκομμένο και το ξύσμα λεμονιού.
· Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
· Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Τοποθετούμε τις πατάτες σε μία πιατέλα η ξύλο σερβιρίσματος, κόβουμε το κρέας μας λεπτές φέτες και το προσθέτουμε από πάνω.
· Σερβίρουμε με τη σάλτσα μανιταριών ζεστή δίπλα και ρίχνουμε πάνω από το κρέας μας και απολαμβάνουμε!

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top