Tips για να φτιάξετε αφράτα κοκκινιστά κεφτεδάκια

Συνταγή για κοκκινιστά κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας

Τα κεφτεδάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, και μπορεί θεωρητικά να είναι εύκολο κάποιος να τα φτιάξει αλλά δύσκολα να τα πετύχει.

Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου με χυλοπίτες

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε λοιπόν στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star μία συνταγή για να σας γίνουν αφράτα.

Κεφτεδάκια γεμισμένα με τυριά και πιπεριά σε κόκκινη σάλτσα

Συνταγή για κοκκινιστά κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας.

Υλικά για τα κεφτεδάκια:
· 500 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος από λάπα
· 1 Αυγό μεσαίο
· 40 γρ. Ελαιόλαδο
· 50 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά φρέσκο 
· 50 γρ. Φρυγανιά τριμμένη
· 1/2 Ξερό κρεμμύδι
· 1/4 Ματσάκι μαϊντανό
· 1 κλωνάρι Φρέσκο θυμάρι
· 5 φύλλα Φρέσκο δυόσμο
· 1/2 κ.γ. Κύμινο
· 1 κ.γ. Σκόρδο σκόνη
· Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 80 γρ. Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
· 100 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. (για το πανάρισμα)

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας:

● 1 Ξερό κρεμμύδι λευκό μικρό
● 1 Σκελίδα σκόρδο
● 1/2 Πράσο (το λευκό μέρος)
● 1 Καρότο μικρό
● 400 γρ. Κονκασέ ντομάτας
● 1 κ.σ. Ντοματοπελτέ
● 80 γρ. Κόκκινο κρασί
● 3 κ.γ. Πάπρικα καπνιστή
● 3 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
● 200 γρ. Νερό
● 60 γρ. Ελαιόλαδο
● Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κεφτεδάκια με ριγκατόνι στο φούρνο

Υλικά για τον βελούδινο πουρέ πατάτας:

● 6 Πατάτες μέτριες
● 300 γρ. Γάλα φρέσκο πλήρες 3,5% λιπαρά
● 100 γρ. Βούτυρο
● 3 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
● Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε το Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top