Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου με χυλοπίτες

Μία συνταγή για κεφτεδάκια που θα σε συναρπάσει

Ένα φαγητό που μας φέρνει στη μνήμη τις αγαπημένες μας γιαγιάδες έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.

Κεφτεδάκια γεμισμένα με τυριά και πιπεριά σε κόκκινη σάλτσα

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής και ετοίμασε κεφτεδάκια φούρνου με χυλοπίτες.

Φτιάξε τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια ξοδεύοντας μόνο 8 ευρώ

Υλικά της Συνταγής 

250 γρ. Χοιρινό κιμά
● 250 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
● 100 γρ. Τριμμένη φρυγανιά
● 1 Ξερό κρεμμύδι λευκό μεσαίο
● 1 Σκελίδα σκόρδο
● 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
● 1 Αυγό
● 8 φύλλα Φρέσκο δυόσμο
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις χυλοπίτες

● 250 γρ. Χυλοπίτες
● 50 γρ. Ελαιόλαδο
● 1 Ξερό κρεμμύδι μικρό κόκκινο
● 2 Σκελίδες σκόρδο
● 1 κ.γ. Ντοματοπελτέ
● 1 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή
● 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
● 500 γρ. Ζωμό λαχανικών
● 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
● 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
● 1 Κρεμμύδι φρέσκο
● 200 γρ.Γραβιέρα τριμμένη

Σου αρέσουν οι κεφτέδες; 5 συνταγές που θα θες να φτιάχνεις κάθε μέρα

Εκτέλεση της Συνταγής 

Για τα κεφτεδάκια

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
● Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, φοράμε γάντια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
● Χωρίζουμε τον κιμά σε 12 ίσες μερίδες και πλάθουμε ανάμεσα στα χέρια μας τα κεφτεδάκια.
● Τα κρατάμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Για τις χυλοπίτες

● Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
● Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, για 5 λεπτά.
● Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο ανακατεύουμε και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά.
● Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
● Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό λαχανικών, τις χυλοπίτες, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην κολλήσει στη βάση της κατσαρόλας και βράζουμε για 2 λεπτά.
● Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ψιλοκομμένα τη ρίγανη μαζί με το φρέσκο θυμάρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
● Τοποθετούμε σε ένα ταψί 33x23 εκ. τα κεφτεδάκια, καλύπτουμε με τη σάλτσα και τις χυλοπίτες και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 15 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

● Σερβίρουμε τις χυλοπίτες ζεστές με τα κεφτεδάκια από πάνω, μπόλικο τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.

Δείτε την εκπομπή breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top