Φτιάξε τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια ξοδεύοντας μόνο 8 ευρώ

Αυτή τη συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη θα τη λατρέψεις

Τα κεφτεδάκια αρέσουν αν όχι σε όλους στους περισσότερους καθώς εκτός από το ότι είναι πεντανόστιμα μας θυμίζουν τα καλοκαίρια στο χωριό με τη γιαγιά.

Γιουβέτσι με καλαμαράκια - Ένα υγιεινό φαγητό για όλη την οικογένεια

Αν έχεις λαχταρίσει τα σούπερ κεφτεδάκια που έφτιαχνε η γιαγιά σου και μοσχοβολούσε όλο το σπίτι, ο Σταύρος Βαρθαλίτης σου δείχνει μία ενδιαφέρουσα αλλά και οικονομική συνταγή.
 

Yλικά για τα κεφτεδάκια

250γρ. χοιρινό κιμά

250γρ.μοσχαρίσιο κιμά

100 γρ. τριμμένη φρυγανιά 

1 ξερό κρεμμύδι λευκό μεσαίο 

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 αυγό 

8 φύλλα φρέσκο δυόσμο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις χυλοπίτες

200 γρ. χυλοπίτες

50γρ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι μικρό κόκκινο

2 σκελίδες σκόρδο

1κ. γλυκού ντοματοπελτές

1κ σούπας πάπρικα καπνιστή

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

500 γρ. ζωμό λαχανικών

2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα

1  κρεμμύδι φρέσκο

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Για τα κεφτεδάκια

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.

● Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, φοράμε γάντια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.

● Χωρίζουμε τον κιμά σε 12 ίσες μερίδες και πλάθουμε ανάμεσα στα χέρια μας τα κεφτεδάκια.

● Τα τοποθετούμε στο ταψί 25x33 εκ. .

● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 5 λεπτά, τα γυρίζουμε πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 6 λεπτά.

Για τις χυλοπίτες

● Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.

● Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, για 5 λεπτά.

● Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις χυλοπίτες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά.

● Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.

● Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην κολλήσει στη βάση της κατσαρόλας και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας .

● Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ψιλοκομμένα τη ρίγανη μαζί με το φρέσκο θυμάρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε.

● Τοποθετούμε το ταψί δίπλα στο μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε με μια βαθιά κουτάλα όλες τις χυλοπίτες, μαζί με τα ζουμιά τους, ανακατεύουμε προσεκτικά, ώστε τα κεφτεδάκια να μαριναριστούν με τη σάλτσα και ψήνουμε στη μεσαία θέση, για 10-15 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

● Σερβίρουμε τις χυλοπίτες στη βάση ενός ρηχού πιάτου, ακουμπάμε 3 κεφτεδάκια από πάνω και πασπαλίζουμε 50 γρ. τριμμένο τυρί σε κάθε πιάτο.

Δείτε το Breakfast@star

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top