Θέλεις να φτιάξεις μία υγιεινή και νόστιμη συνταγή με πρωταγωνιστή το κρέας; Δοκιμάστε να ετοιμάσετε αυτή που έδωσε ο Χρήστος Μοίρας στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star.
Αγίου Βαλεντίνου: Ρομαντικό δείπνο στο σπίτι - Τι να μαγειρέψεις
Σας αρέσουν τα μανιτάρια; Δείτε εύκολες και νόστιμες συνταγές
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα, ετοίμασε μπριζόλες με σπαράγγια και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά
• 500 γρ. μπριζόλες μοσχαρίσιες
• 200 γρ. σπαράγγια
• 50 γρ. βούτυρο
• 2 κλωναράκια θυμάρι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Ξύσμα από ½ λεμόνι
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Με δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ένα μαντεμένιο τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ψήνουμε τις μπριζόλες για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το θυμάρι και περιχύνουμε το κρέας με το λιωμένο βούτυρο για άλλο 1 - 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σπαράγγια για 2 - 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. συμπληρώνουμε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες μας με τα αρωματικά σπαράγγια στο πλάϊ!
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.