Βλέπεις την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σαν μία αφορμή για να περάσεις χρόνο με τον αγαπημένο σου στο σπίτι και να του κάνεις το τραπέζι;
Σας αρέσουν οι αλμυρές τάρτες; Μαζέψαμε τις καλύτερες συνταγές
Αν θες να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα χωρίς όμως να χάσεις πολύ χρόνο, φτιάξε το παρακάτω μενού. Για κυρίως πιάτο προτείνουμε λαζάνια με σπανάκι- μία συνταγή την οποία είχε ετοιμάσει ο Χρήστος Μοίρας στο Breakfast@Star.
Η τέλεια μακαρονάδα για ένα ρομαντικό δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου
Υλικά της Συνταγής
· 500 γρ. φρέσκο σπανάκι (ή κατεψυγμένο)
· 1 πακέτο φύλλα λαζάνια
· 400 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
· 200 γρ. φέτα
· 200 γρ. μοτσαρέλα ή γραβιέρα
· 2 αβγά
· 2 κ. σ. ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
· 400 ml σάλτσα ντομάτας ή πελτέ ντομάτας
· Αλάτι
· Πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί (αν χρησιμοποιούμε φρέσκο). Αν είναι κατεψυγμένο, απλώς το ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το ανθότυρο τη φέτα και τα αβγά. Προσθέτουμε το μείγμα του σπανακιού και ανακατεύουμε καλά.
Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε στη βάση του λίγη σάλτσα ντομάτας. Στρώνουμε από επάνω τα φύλλα λαζάνια (προαιρετικά, τα βράζουμε για λίγα λεπτά, αν τα λαζάνια μας δεν είναι προψημένα). Προσθέτουμε μια στρώση από το μείγμα σπανακιού και τυριών και μετά άλλη μια στρώση σάλτσας ντομάτας. Επαναλαμβάνουμε με τα λαζάνια, τη γέμιση σπανακιού και τη σάλτσα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ολοκληρώνουμε με φύλλα λαζάνια και σάλτσα ντομάτας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 - 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθούν τα λαζάνια. Αφήνουμε για 10 λεπτά πριν τα κόψουμε και σερβίρουμε.
Το πιάτο αυτό μπορείτε να το συνοδεύσετε με μία πεντανόστιμη σαλάτα με σταφύλια.
Σαλάτα με σταφύλι και ψητό μανούρι
Υλικά της Συνταγής
Baby σπανάκι
Baby ρόκα
Αντίβ
200γρ. λευκά σταφύλια
1 ματσάκι δυόσμο
100γρ. ζάχαρη
100γρ. ξίδι
10-15 κάσιους
1 φέτα Μανούρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση της Συνταγής
Μπλανσάρουμε τα σταφύλια σε ένα κατσαρολάκι και τα παγώνουμε σε κρύο νερό. Κρατάμε μερικά σταφύλια για το γαρνίρισμα και αφαιρούμε από τα υπόλοιπα την φλούδα. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξίδι και ετοιμάζουμε μια ουδέτερη καραμέλα. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα κάσιους. Σε ένα δοχείο προσθέτουμε τα σταφύλια, την καραμέλα και 5 φύλλα δυόσμου. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ και δένουμε με ελαιόλαδο. Σε ένα σχαροτήγανο ψήνουμε το μανούρι. Μαρινάρουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, προσθέτουμε φύλλα δυόσμου και το σταφύλι που είχαμε κρατήσει. Σερβίρουμε.
Και επειδή μενού χωρίς επιδόρπιο δεν γίνεται εμείς σου έχουμε το καλύτερο. Τη συνταγή την έδωσε στο star.gr και την Κατερίνα Καραγιάννη ο Παναγιώτης από το MasterChef. O σεφ έφτιαξε κρεμέ σοκολάτα.
Η γλυκιά συνταγή για του Αγίου Βαλεντίνου - Έυκολη και γρήγορη
Υλικά για κρεμέ σοκολάτας
300 γρ. γάλα
300 γρ. κρέμα
100 γρ. κρόκο αυγού
1 αυγό
90 γρ. ζάχαρη
1 φύλλο ζελατίνης 5 γρ.
370 γρ. μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση της Συνταγής
1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, το γάλα, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αυγό
2. Ταυτόχρονα, σε μπωλ με κρύο νερό μαλακώνουμε το φύλλο ζελατίνης
3. Τραβάμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το φύλλο ζελατίνης, τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε
4. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να «σετάρει» και το κρεμέ μας είναι έτοιμο!