Αν είστε λάτρεις των μανιταριών και ψάχνετε νόστιμες και θρεπτικές συνταγές, εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες και σας τις παρουσιάζουμε.
Κοτόπουλο στον φούρνο με μανιτάρια
Υλικά για Κοτόπουλο μανιταριών φούρνου
· 500γρ. στήθος κοτόπουλο
· 50γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· 1κ.σ ελαιόλαδο
· 50γρ. βούτυρο
· 250γρ. φρέσκα μανιτάρια
· 120γρ. νερό
· 50γρ. μοτσαρέλα
· 50γρ. παρμεζάνα
· 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση για Κοτόπουλο μανιταριών φούρνου
· Προθερμαίνουμε το φούρνο σους 180οC.
· Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα ρηχό μπολ.
· Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο στο αλεύρι και τις δύο πλευρές, τινάζουμε το περιττό.
· Σε ένα μεγάλο τηγάνι με 2κ.σ βούτυρο σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές.
· Μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί 25*35εκ.
· Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμε τα μανιτάρια σε φέτες στο υπόλοιπο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν, για 2-3 λεπτά.
· Προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι.
· Φέρνουμε σε βρασμό. Μαγειρεύουμε μέχρι το υγρό να μειωθεί, περίπου 5 λεπτά.
· Προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί με το κοτόπουλο.
· Ψήνουμε για 15 λεπτά.
· Πασπαλίζουμε με τυριά τριμμένα και κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
· Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί, για 5 λεπτά περισσότερο και σερβίρουμε.
Μανιταρόπιτα με λάδι τρούφας και μπέικον
Υλικά της Συνταγής
• 2 Φύλλα σφολιάτας
• 300 γρ. Πόρτο μπέλο
• 300 γρ. Λευκά μανιτάρια
• 1 Ξερό κρεμμύδι λευκό
• 2 Σκελίδες σκόρδο
• 3 κ.σ. Ελαιόλαδο
• 6 φέτες Μπέικον
• 2 κ.γ. Λάδι τρούφας
• 100 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
• 80 γρ. Τυρί φέτα
• 3 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
• 4 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
• 1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό
• 120 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο
• 1 Αυγό ολόκληρο
• 1 Κρόκο από αυγό
• 1 κ.γ. Λευκό σουσάμι
• 1 κ.γ. Μαυροκούκι
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Ελαιόλαδο για το ταψί
Εκτέλεση της Συνταγής
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, κόβουμε το μπέικον σε μεσαίους κύβους, τους προσθέτουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 4 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
• Μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τα σοτάρουμε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά, τα μεταφέρουμε και αυτά στο μπολ και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Καθαρίζουμε με απορροφητικό χαρτί τα μανιτάρια εξωτερικά, για να απομακρύνουμε τα χώματα, τα κόβουμε σε μικρούς κύβους, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά, χωρίς να τα ανακατεύουμε συχνά.
• Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τη ρίγανη μαζί με το θυμάρι και τον μαϊντανό, το μπέικον και το κρεμμύδι από το μπολ, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά για 1 λεπτό.
• Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το λάδι τρούφας, τη γραβιέρα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μεταξύ τους.
• Σε ένα μπολ σπάζουμε ολόκληρο το αυγό, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, το προσθέτουμε στο μείγμα με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
• Αλείφουμε τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού 25x33 εκ. με το ελαιόλαδο, ξετυλίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, το απλώνουμε στη βάση του ώστε να την καλύψουμε και αφήνουμε τις άκρες του να καλύψουν τα τοιχώματα.
• Μεταφέρουμε και απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα στο ταψί, ώστε να καλύψει την επιφάνεια της σφολιάτας, ξετυλίγουμε το 2ο φύλλο και το απλώνουμε, ώστε να καλύψει τα μανιτάρια.
• Πιάνουμε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν, τις πιέζουμε μεταξύ τους, ώστε να τις ενώσουμε και στη συνέχεια τις διπλώνουμε προς τα μέσα για να δώσουμε ωραίο σχήμα.
• Βάζουμε σε ένα μπολ τον κρόκο από το αυγό μαζί με λίγο νερό, τα ανακατεύουμε, αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με το λευκό σουσάμι και το μαυροκούκι.
• Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να πάρει χρώμα, για 20 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Φαρφάλες με μανιτάρια και ρικότα
Υλικά της Συνταγής
• 500 γρ. Ζυμαρικά φαρφάλες
• 400 γρ. λευκά μανιτάρια
• 3 Σκελίδες σκόρδο
• 1 ½ κ.γ. κάρυ σε σκόνη
• 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
• 240 γρ. Τυρί ρικότα
• 80 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
• 3 κλωνάρι Φρέσκο θυμάρι
• 2 κλωνάρι Φρέσκια ρίγανη
• Αλάτι
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
• 1/6 ματσάκι Φρέσκο σχοινόπρασο
• Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση της Συνταγής
• Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα βράζουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, για βράσιμο αλ ντέντε.
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία κατσαρόλα με πλατιά βάση, σε μέτρια φωτιά.
• Παράλληλα σκουπίζουμε τα μανιτάρια εξωτερικά με χαρτί ώστε να φύγουν τα χώματα ή τα ξεφλουδίζουμε με ενα μικρό μαχαίρι, τα κόβουμε κάθετα μαζί με το ποδαράκι τους σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε για 4 με 5 λεπτά.
• Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό .
• Προσθέτουμε ½ κούπα νερό από το βρασμό των ζυμαρικών, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι έως ότου εξατμιστούν τα υγρά, για περίπου 5 με 7 λεπτά.
• Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε στη κατσαρόλα που έχουμε τα μανιτάρια με μια τρυπητή κουτάλα, χωρίς υγρά.
• Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρικότα, το θυμάρι μαζί με τη ρίγανη ψιλοκομμένα ψιλοκομμένα,λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και αφαιρούμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά.
• Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.