Συναγερμός σήμανε στο Καστελόριζο, όταν σκάφος της Frontex βυθίστηκε μετά από πρόσκρουση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιπολικό, που ανήκει στην Εσθονία και επιχειρούσε στο πλαίσιο αποστολής της Frontex, προσέκρουσε σε ξέρα κατά τη διάρκεια ελιγμών, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές και τελικά να βυθιστεί.
Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά έξι άτομα. Δύο τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο Σινούκ στο Νοσοκομείο της Ρόδου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος του Καστελορίζου Νίκος Ασβέστης, υπάρχουν δύο τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.
«Δεν έχει διευκρινιστεί αν χτύπησε σε ξέρα, αν χτύπησε σε κορμό που επέπλεε ανοιχτά του λιμανιού ή αν το ναυάγιο οφείλεται σε κακό χειρισμό» - σημείωσε ο κ. Ασβέστης.
Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και το κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος που εδρεύει στο νησί, το οποίο περισυνέλεξε τους ναυαγούς.
Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.