Αντίστροφα για το γιορτινό τραπέζι έχουμε αρχίσει να μετράμε και ο Ηλίας Παναγιώτου έδωσε στους τηλεθεατές του Breakfast@Star την πιο νόστιμη συνταγή.
Σούπερ συνταγή για αφράτο κέικ αχλάδι διά χειρός Χρήστου Μοίρα
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε γιορτινό αρνί γκιούλμπασι, μία αυθεντική σμυρναίικη συνταγή.
Υλικά της Συνταγής
• 1 ½ κιλό αρνίσιο μπούτι
• 3 - 4 σκελίδες σκόρδο
• 100 γρ. καρύδια
• 100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
• 150 γρ. κεφαλοτύρι
• 1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
• ½ φλ. λευκό κρασί
• 1 κ. σ. μέλι
• 1 κ. γλ. Κανέλα
• ½ κ.γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
• 1 κ.σ. μουστάρδα
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• ½ κ.γλ. ρίγανη
• Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τα δαμάσκηνα, το κεφαλοτύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Προετοιμάζουμε το κρέας. Έχουμε επιλέξει τα χοντρά του κομμάτια για να κρατήσουν τη γέμιση. Κάνουμε μικρές σχισμές στο κρέας και τις γεμίζουμε με τη γέμιση.
Για τη μαρινάδα ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, τη μουστάρδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κρασί, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε το αρνί σε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε τη μισή μαρινάδα πάνω από το κρέας ενώ την άλλη την κρατάμε για το ψήσιμο. Τη τυλίγουμε σφιχτά και καλύπτουμε με το αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 2 ½ ώρες. Στη μιάμιση ώρα ξετυλίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρινάδα. Ψήνουμε ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά, ώστε να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα γαρνιρισμένο με επιπλέον δαμάσκηνα, καρύδια και λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρόδι για μια γιορτινή διακόσμηση.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.