Θέλεις να φτιάξεις μία εύκολη και νόστιμη συνταγή; Ο Σταύρος Βαρθαλίτης προτείνει στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star να ετοιμάσουν σουβλάκια με κοτόπουλο.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε αναλυτικά τη συνταγή.
Υλικά της Συνταγής
· 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε 6 κομμάτια το καθένα
· 150γρ γιαούρτι, συν έξτρα για το σερβίρισμα
· 5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένο
· 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
· 1/2 κ.γ. κύμινο
· 2 εκ. κομμάτι τζίντζερ, τριμμένο
· 4 πίτες ολικής άλεσης
· 3 φύλλα μαρούλι , κομμένα
· 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής
· Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το δυόσμο ,το μισό χυμό λεμονιού, όλο το ξύσμα λεμονιού, το κύμινο και το τζίντζερ.
· Ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
· Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μείγμα γιαουρτιού, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
· Εν τω μεταξύ, μουλιάζουμε 4 μεγάλα ξύλινα σουβλάκια σε νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά.
· Περνάμε το κοτόπουλο στα σουβλάκια .
· Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντας τα στη μέση του ψησίματος.
· Ζεσταίνουμε τις πίτες σε ένα τηγάνι για 2-3 λεπτά και από τις 2 πλευρές.
· Σερβίρουμε με το γιαούρτι το έξτρα,το μαρούλι, το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Τυλίγουμε και απολαμβάνουμε.