Χειροποίητα χοιρινά σουβλάκια από μπριζόλες λαιμού

Η συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου

Αν σας αρέσουν τα σουβλάκια, το μόνο σίγουρο είναι πως θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή που έδωσε στους τηλεθεατές του breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Φτιάξτε τα πιο ligth γεμιστά με κιμά

Ο σεφ έφτιαξε χειροποίητα χοιρινά σουβλάκια από μπριζόλες λαιμού και έδειξε στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη καρμπονάρα

Υλικά για τα σουβλάκια

● 800 γρ. Χοιρινές μπριζόλες λαιμού
● 200 γρ. Ελαιόλαδο
● 100 γρ. Μουστάρδα
● 3 Σκελίδες σκόρδο
● 3 κ.σ. Πάπρικα καπνιστή
● 5 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
● 5 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
● 15 Καλαμάκια ξύλινα
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα σουβλάκια

● Φοράμε γάντια και κόβουμε τις μπριζόλες σε πάγκο κοπής, σε μέγεθος 2 εκ. .
● Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πάπρικα, ψιλοκομμένα τα φύλλα από το θυμάρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
● Προσθέτουμε το κρέας μέσα στο μπολ με την μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά να αγκαλιάσει η μαρινάδα το κρέας και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά της.
● Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες, να απορροφήσει το κρέας τη μαρινάδα.
● Φοράμε γάντια, περνάμε 4 κομμάτια κρέατος σε κάθε καλαμάκι και τα ακουμπάμε σε ένα ρηχό πιάτο.
● Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
● Τηγανίζουμε τα καλαμάκια για 4 σουβλάκια από κάθε πλευρά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
● Σερβίρουμε.


Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top