Αν όχι σε όλους τότε στους περισσότερους αρέσουν τα κεφτεδάκια. Γι’ αυτό και ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star την πιο νόστιμη συνταγή.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε κοκκινιστά κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί.
Συνταγή για τα πιο νόστιμα κοκκινιστά κεφτεδάκια
Υλικά για τα κεφτεδάκια
· 400 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
· 200 γρ. Κιμάς χοιρινός
· 150 γρ. Σκληρό τυρί ωρίμανσης
· 1 Αυγό
· 40 γρ. Ελαιόλαδο
· 50 γρ. Γάλα 3,5%
· 50 γρ. Φρυγανιά τριμμένη
· 1/2 Ξερό κρεμμύδι
· 1/4 Ματσάκι μαϊντανός
· 5-6 φύλλα Φρέσκο δυόσμο
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· 200 γρ. Αλεύρι για το πανάρισμα
· 6 κ.σ. Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας
● 2 κ.σ Ελαιόλαδο
● ½ Ξερό κρεμμύδι
● 1 Σκελίδα σκόρδο
● 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ
● 1 κ.γ. Ζάχαρη κρυσταλλική
● 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
● 200 γρ. Νερό
● Αλάτι
● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για το σερβίρισμα
· 150 γρ. Σκληρό τυρί ωρίμανσης
· 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια
· Σε ένα μπολ προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τους κιμάδες, το αυγό, το γάλα, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
· Ζυμώνουμε τον κιμά με τα χέρια μας πολύ καλά, φορώντας γάντια, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
· Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το σκληρό τυρί μας περίπου 2*2 εκατοστά και το αφήνουμε στην άκρη.
· Χωρίζουμε τον κιμά, σε 16 ίσες μερίδες των 50 γρ. , τις πλάθουμε μια-μια σε στρογγυλά μπαλάκια, τα πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες μας, ώστε να γίνουν επίπεδα και προσθέτουμε στο κέντρο τους από ένα κομμάτι τυρί.
· Ενώνουμε προς τα πάνω τις άκρες του κιμά, τις πιέζουμε μεταξύ τους, ώστε να τυλίξουμε εξωτερικά το τυρί και πλάθουμε ξανά με απαλές κινήσεις σε κεφτεδάκι.
· Σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ιδανικό για φούρνο ζεσταίνουμε το λάδι για τηγάνισμα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
· Σε μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια ένα-ένα.
· Τινάζουμε ελαφρώς τα κεφτεδάκια να απομακρυνθεί η περίσσεια από το αλεύρι.
· Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε 2 δόσεις, καθώς τα γυρνάμε συχνά, για να αποκτήσουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές, αλλά όχι να ψηθούν, για περίπου 4 λεπτά.
· Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί, μέχρι να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε.
Εκτέλεση για τη σάλτσα ντομάτας
· Στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε, αλλάζουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
· Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
· Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το νερό, το θυμάρι ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για να πάρει μία βράση.
· Βάζουμε στο τηγάνι τα κεφτεδάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά.
Εκτέλεση για το σερβίρισμα
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς.
· Αφού έχουν γλασάρει και ψηθεί τα κεφτεδάκια κόβουμε σε κύβους, το υπόλοιπο τυρί και το τοποθετούμε από πάνω από το φαγητό μας.
· Ψήνουμε στο φούρνο για 15’ μέχρι να λιώσει το τυρί μας.
· Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι από επάνω και τραγανό ψωμί.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.