Κοκκινιστά κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί

O Σταύρος Βαρθαλίτης μας έδωσε την καλύτερη συνταγή

Αν όχι σε όλους τότε στους περισσότερους αρέσουν τα κεφτεδάκια. Γι’ αυτό και ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star την πιο νόστιμη συνταγή. 

Τέλεια χοιρινά κεφτεδάκια με κουσκούς

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έφτιαξε κοκκινιστά κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί.

Tips για να φτιάξετε αφράτα κοκκινιστά κεφτεδάκια

Συνταγή για τα πιο νόστιμα κοκκινιστά κεφτεδάκια 

Υλικά για τα κεφτεδάκια

· 400 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος

· 200 γρ. Κιμάς χοιρινός

· 150 γρ. Σκληρό τυρί ωρίμανσης

· 1 Αυγό

· 40 γρ. Ελαιόλαδο

· 50 γρ. Γάλα 3,5%

· 50 γρ. Φρυγανιά τριμμένη

· 1/2 Ξερό κρεμμύδι

· 1/4 Ματσάκι μαϊντανός

· 5-6 φύλλα Φρέσκο δυόσμο

· Αλάτι

· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

· 200 γρ. Αλεύρι για το πανάρισμα

· 6 κ.σ. Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας

● 2 κ.σ Ελαιόλαδο

● ½ Ξερό κρεμμύδι

● 1 Σκελίδα σκόρδο

● 400 γρ. Ντομάτα κονκασέ

● 1 κ.γ. Ζάχαρη κρυσταλλική

● 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι

● 200 γρ. Νερό

● Αλάτι

● Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το σερβίρισμα

· 150 γρ. Σκληρό τυρί ωρίμανσης

· 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια

Φτιάξε τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια ξοδεύοντας μόνο 8 ευρώ

Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια

· Σε ένα μπολ προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τους κιμάδες, το αυγό, το γάλα, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

· Ζυμώνουμε τον κιμά με τα χέρια μας πολύ καλά, φορώντας γάντια, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

· Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το σκληρό τυρί μας περίπου 2*2 εκατοστά και το αφήνουμε στην άκρη.

· Χωρίζουμε τον κιμά, σε 16 ίσες μερίδες των 50 γρ. , τις πλάθουμε μια-μια σε στρογγυλά μπαλάκια, τα πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες μας, ώστε να γίνουν επίπεδα και προσθέτουμε στο κέντρο τους από ένα κομμάτι τυρί.

· Ενώνουμε προς τα πάνω τις άκρες του κιμά, τις πιέζουμε μεταξύ τους, ώστε να τυλίξουμε εξωτερικά το τυρί και πλάθουμε ξανά με απαλές κινήσεις σε κεφτεδάκι.

· Σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ιδανικό για φούρνο ζεσταίνουμε το λάδι για τηγάνισμα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

· Σε μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια ένα-ένα.

· Τινάζουμε ελαφρώς τα κεφτεδάκια να απομακρυνθεί η περίσσεια από το αλεύρι.

· Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε 2 δόσεις, καθώς τα γυρνάμε συχνά, για να αποκτήσουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές, αλλά όχι να ψηθούν, για περίπου 4 λεπτά.

· Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί, μέχρι να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε.

Εκτέλεση για τη σάλτσα ντομάτας

· Στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε, αλλάζουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

· Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

· Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, το νερό, το θυμάρι ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για να πάρει μία βράση.

· Βάζουμε στο τηγάνι τα κεφτεδάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά.

Εκτέλεση για το σερβίρισμα

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς.

· Αφού έχουν γλασάρει και ψηθεί τα κεφτεδάκια κόβουμε σε κύβους, το υπόλοιπο τυρί και το τοποθετούμε από πάνω από το φαγητό μας.

· Ψήνουμε στο φούρνο για 15’ μέχρι να λιώσει το τυρί μας.

· Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι από επάνω και τραγανό ψωμί.

Δείτε το breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top