Τέλεια χοιρινά κεφτεδάκια με κουσκούς

Η συνταγή του MasterChef Σταύρου Βαρθαλίτη

Η συνταγή της ημέρας είναι: χοιρινά κεφτεδάκια με κουσκούς. Τα λιγουρεύεστε; Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@Star και μας έδειξει την πιο τέλεια συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό.

χοιρινα κεφτεδακια

Υλικά για τα κεφτεδάκια

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 375γρ άπαχος χοιρινός κιμάς
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 1κ.γ πάπρικα γλυκιά
  • 50γρ τριμμένη φρυγανιά
  • 300γρ. ζεστό νερό
  • 1 κύβος ζωμός κοτόπουλο
  • 3κ.σ μουστάρδα
  • 200γρ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Υλικά για το κουσκούς

  • 250γρ. κουσκούς
  • 400γρ. νερό βραστό
  • 3κ.σ ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση για το κουσκούς

  • Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με βραστό νερό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να ρουφήξει τα υγρά.
  • Αφού απορροφήσει το νερό, αλατίζουμε, λαδώνουμε και το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.

Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια

  • Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τον χοιρινό κιμά, τον κρόκο αυγού, το μοσχοκάρυδο, τη φρυγανιά, τη πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  • Πλάθουμε σε 12 μπαλάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας συχνά μέχρι να ροδίσουν.
  • Περιχύνουμε με το νερό και το κύβο κοτόπουλου.
  • Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε, για 8-10 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το γιαούρτι σε ένα μπολάκι.
  • Συνοδεύουμε τα κεφτεδάκια με το κουσκούς, το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top