Η συνταγή της ημέρας είναι: χοιρινά κεφτεδάκια με κουσκούς. Τα λιγουρεύεστε; Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μπήκε στην κουζίνα του Breakfast@Star και μας έδειξει την πιο τέλεια συνταγή για ένα πεντανόστιμο φαγητό.
Υλικά για τα κεφτεδάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 375γρ άπαχος χοιρινός κιμάς
- 1 κρόκο αυγού
- 1κ.γ μοσχοκάρυδο
- 1κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 50γρ τριμμένη φρυγανιά
- 300γρ. ζεστό νερό
- 1 κύβος ζωμός κοτόπουλο
- 3κ.σ μουστάρδα
- 200γρ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Υλικά για το κουσκούς
- 250γρ. κουσκούς
- 400γρ. νερό βραστό
- 3κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση για το κουσκούς
- Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με βραστό νερό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να ρουφήξει τα υγρά.
- Αφού απορροφήσει το νερό, αλατίζουμε, λαδώνουμε και το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια
- Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τον χοιρινό κιμά, τον κρόκο αυγού, το μοσχοκάρυδο, τη φρυγανιά, τη πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Πλάθουμε σε 12 μπαλάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας συχνά μέχρι να ροδίσουν.
- Περιχύνουμε με το νερό και το κύβο κοτόπουλου.
- Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε, για 8-10 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τη μουστάρδα και το γιαούρτι σε ένα μπολάκι.
- Συνοδεύουμε τα κεφτεδάκια με το κουσκούς, το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.