Συνταγή για τραγανή πρασόπιτα με κιμά

Η συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη για τραγανή πίτα

Μία νόστιμη συνταγή για πρασόπιτα έδειξε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star o Σταύρος Βαρθαλίτης. 

Η κοτόπιτα αλλιώς! Δες μία πρωτότυπη και light συνταγή

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και μεγαλούργησε.

Εύκολη συνταγή για τραχανόπιτα

Υλικά της Συνταγής

● 1/2 συσκευασία Φύλλο κρούστας
● 800 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο
● 200 γρ. Κιμά από χοιρινό
● 1/2 κιλό Πράσα
● 2 Σκελίδες σκόρδο
● 4 Αυγά
● 120 γρ. Γάλα εβαπορέ
● 100 γρ. Βούτυρο
● 200 γρ. Ελαιόλαδο
● 150 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
● 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
● 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
● 1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
● Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μαροκινή πίτα γαλοπούλας και λαχανικά

Εκτέλεση της Συνταγής 

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
● Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
● Μόλις λιώσει το ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και σβήνουμε τη φωτιά.
● Προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τα 2/3 σε ένα μεταλλικό σκεύος για τη συνέχεια.
● Ζεσταίνουμε το τηγάνι με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον κιμά, τον σπάμε σε μικρά κομμάτια με μια κουτάλα και τον θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές, για 5 λεπτά.
● Μεταφέρουμε τον κιμά σε ένα μπολ και ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι 2 κ.σ. από το μείγμα με το ελαιόλαδο.
● Κόβουμε στη μέση κατά μήκος τα πράσα, στη συνέχεια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν για 4 λεπτά.
● Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
● Προσθέτουμε τον κιμά ψιλοκομμένο, το θυμάρι μαζί με τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, σβήνουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
● Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ, την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά.
● Ρίχνουμε 4 κ.σ. από το μείγμα του κιμά στο μπολ και ανακατεύουμε, ώστε να πάρει θερμοκρασία.
● Μεταφέρουμε και την υπόλοιπη ποσότητα του κιμά μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
● Αλείφουμε με το μείγμα από το ελαιόλαδο τη βάση και τις πλευρές του ταψιού 25x30 εκ. , στρώνουμε κατά πλάτος ένα φύλλο κρούστας και αφήνουμε τις άκρες του να προεξέχουν.
● Ραντίζουμε το φύλλο με λίγο από το μείγμα με το ελαιόλαδο, στρώνουμε από πάνω σταυρωτά ένα φύλλο κρούστας, αφήνουμε τις άκρες του να προεξέχουν και επαναλαμβάνουμε ακόμα 2 φορές αυτό το βήμα.
● Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση μέσα στο ταψί και στρώνουμε από πάνω ένα φύλλο κρούστας κατά μήκος του.
● Το ραντίζουμε με λίγο από το μείγμα με το ελαιόλαδο, στρώνουμε από πάνω σταυρωτά ένα φύλλο κρούστας αφήνουμε τις άκρες του να προεξέχουν και επαναλαμβάνουμε ακόμα 2 φορές αυτό το βήμα.
● Κόβουμε τις άκρες από τα φύλλα που προεξέχουν περισσότερο, ώστε να είναι ίσες με των υπόλοιπων, τις γυρίζουμε προς τα μέσα και τις διπλώνουμε, για να δώσουμε ωραίο σχήμα στην πίτα μας.
● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα για 45-55 λεπτά.
● Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά .
● Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Ξεχάστε τις συνηθισμένες πίτες! Δείτε αυτή την πρωτότυπη συνταγή

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top