Μαροκινή πίτα γαλοπούλας και λαχανικά

Πώς να φτιάξεις Μαροκινή πίτα

Στην κουζίνα της εκπομπής Breakfast@star μπήκε ο Σταύρος Βαρθαλίτης και έφτιαξε άλλη μία ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα συνταγή.

Ξεχάστε τις συνηθισμένες πίτες! Δείτε αυτή την πρωτότυπη συνταγή

Ο σεφ έφτιαξε μαροκινή πίτα και έδειξε στους τηλεθεατές του Star βήμα-βήμα τη συνταγή.

Εύκολη συνταγή για κοτόπιτα με πιπεριές χωρίς φύλλο

Υλικά της Συνταγής

· 250γρ. φύλλο κρούστας
· 2 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
· 2 κ.γ. σπόρους κύμινου
· 1κ.γ κανέλα
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 2 μελιτζάνες, κομμένες σε μικρά ζάρια
· 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
· 1 πιπεριά κόκκινη , σεμκύβους
· 1 πιπεριά πράσινη, σε κύβους
· 220γρ κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
· 150γρ. νερό
· 500γρ γαλοπούλα που περίσσεψε, ψιλοκομμένο
· 100γρ βούτυρο, λιωμένο, συν έξτρα για το άλειμμα
· 25γρ φιλέ αμυγδάλου
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και φρυγανίζουμε τον κόλιανδρο και τους σπόρους κύμινου για 1-2 λεπτά μέχρι να αρωματιστούν.
· Προσθέτουμε την κανέλα, το ελαιόλαδο, τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι.
· Μαγειρεύουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς η μελιτζάνα.
· Προσθέτουμε τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε.
· Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό.
· Σιγοβράζουμε, ακάλυπτα, για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το μείγμα να είναι ωραίο και παχύρρευστο.
· Ρίχνουμε το κρέας γαλοπούλας και ανακατεύουμε.
· Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα μας.
· Βουτυρώνουμε ένα ταψί 23εκ.
· Απλώνουμε δύο φύλλα πάνω από τη βάση της φόρμας και αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
· Περνάμε πάνω από άλλες δύο στρώσεις φύλλου και αλείφουμε ξανά με βούτυρο.
· Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά και, στη συνέχεια, τοποθετούμε την γέμιση στο κέντρο.
· Χρησιμοποιούμε τα υπόλοιπα τέσσερα φύλλα ζύμης, καλύπτουμε τη γέμιση και αλείφουμε με περισσότερο λιωμένο βούτυρο.
· Τσαλακώνουμε το πάνω μέρος της ζύμης και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
· Αφαιρούμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε την πίτα με το φιλέ αμυγδάλου.
· Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι η πίτα να χρυσαφίσει.
· Σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top