Τα Χριστούγεννα δεν έχουν την τιμητική τους μόνο οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα αλλά και τα μπισκότα.
Αν ψάχνετε μία ξεχωριστή και νόστιμη συνταγή, πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε βήμα-βήμα τη διαδικασία που έδειξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή breakfast@star.
Σου αρέσει η βρώμη; Δες light συνταγές για κέικ και μπισκότα
Υλικά για μπισκότα
· 250γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
· 200γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
· 60γρ. ζάχαρη άχνη
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 100γρ. καρύδια
Υλικά για την επικάλυψη:
· 250γρ. λευκή κουβερτούρα σοκολάτας
· 100γρ. τρούφα
Εκτέλεση για μπισκότα χιονοστιβάδα
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Σε κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη.
· Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, για 2 λεπτά.
· Προσθέτουμε τη βανίλια και σταδιακά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
· Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Προσθέτουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
· Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
· Πλάθουμε μπάλες 30 γρ. με τα χέρια μας αφήνοντας κενά ενδιάμεσα.
· Μόλις γεμίσει το ταψί, μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
· Ψήνουμε τα μπισκότα για 15-18 λεπτά.
· Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
· Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
· Βουτάμε το πάνω μέρος κάθε μπισκότου στη λευκή κουβερτούρα και το τοποθετούμε ξανά στη σχάρα.
· Πασπαλίζουμε με τη τρούφα.
· Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και να δέσει γρήγορα, για 10 λεπτά.
· Απολαμβάνουμε!