Σου αρέσει η βρώμη; Δες light συνταγές για κέικ και μπισκότα

Οι συνταγές του Σταύρου Βαρθαλίτη στην εκπομπή breakfast@star

Aν σου αρέσουν τα γλυκά, η βρώμη και προσέχεις και τη σιλουέτα σου, εμείς ψάξαμε και σου βρήκαμε δύο light συνταγές που θα θες να φτιάχνεις συνέχεια. 

Τι πρέπει να τρως κάθε πρωί για να παραμένεις σε φόρμα;

Η πρώτη είναι μπισκότα με βρώμη και η δεύτερη είναι κέικ.

Pudding cake: Η συνταγή του κέικ πρωτεΐνης που έχει γίνει viral στο TikTok

Συνταγή για Ligth κέικ με βρώμη από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Υλικά της Συνταγής

● 380 γρ. Βρώμη
● 1 κ.γ. Σόδα μαγειρική
● 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
● 1 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
● 1 κ.γ. Αλάτι
● 260 γρ. Μέλι
● 60 γρ. Ελαιόλαδο
● 2 Αυγά
● 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας

Για το κέικ με βρώμη και μέλι

● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180ο C.
● Σε μια φόρμα του κέικ 30x10εκ. απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση και τα τοιχώματά του.
● Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τη βρώμη, μέχρι να γίνει σκόνη, για περίπου 3 λεπτά.
● Προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά, να ομογενοποιηθούν.
● Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ.
● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχουμε βάλει για δοκιμή.
● Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 15 λεπτά και το αφαιρούμε από το ταψί.
● Σερβίρουμε.

Μπισκότα με βρώμη από τον Σταύρο Βαρθαλίτη

Υλικά για μπισκότα βρώμης

· 3 μπανάνες, ώριμες
· 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 100 γρ. ηλιέλαιο
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 200γρ. νιφάδες βρώμης
· 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
· 1 κ.γ. κανέλα
· 1 πρέζα αλάτι
· 100 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
· 30 γρ. ινδοκάρυδο
· 1 κουτάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση για μπισκότα βρώμης

· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
· Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
· Στην συνέχεια, προσθέτουμε ζάχαρη, ηλιέλαιο, βανίλια, βρώμη, αλεύρι, σόδα, κανέλα, αλάτι και ομογενοποιούμε καλά.
· Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε να πάει παντού.
· Σε ταψί με λαδόκολλα, παίρνούμε 1 κουτάλια της σούπας απ’ το μείγμα και το προσθέτουμε στο ταψί. Συνεχίζουμε την διαδικασία αφήνοντας κενά ενδιάμεσα.
· Τέλος, βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής το καραμελωμένο ζαχαρούχο και κάνουμε λεπτές γραμμές, ζικ-ζακ πάνω από κάθε μπισκότο.
· Ψήνουμε για 12-15 λεπτά περίπου.
· Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν για 15 λεπτά περίπου και απολαμβάνουμε.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top