Aν σου αρέσουν τα γλυκά, η βρώμη και προσέχεις και τη σιλουέτα σου, εμείς ψάξαμε και σου βρήκαμε δύο light συνταγές που θα θες να φτιάχνεις συνέχεια.
Η πρώτη είναι μπισκότα με βρώμη και η δεύτερη είναι κέικ.
Pudding cake: Η συνταγή του κέικ πρωτεΐνης που έχει γίνει viral στο TikTok
Συνταγή για Ligth κέικ με βρώμη από τον Σταύρο Βαρθαλίτη
Υλικά της Συνταγής
● 380 γρ. Βρώμη
● 1 κ.γ. Σόδα μαγειρική
● 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
● 1 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη
● 1 κ.γ. Αλάτι
● 260 γρ. Μέλι
● 60 γρ. Ελαιόλαδο
● 2 Αυγά
● 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
Για το κέικ με βρώμη και μέλι
● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180ο C.
● Σε μια φόρμα του κέικ 30x10εκ. απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση και τα τοιχώματά του.
● Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τη βρώμη, μέχρι να γίνει σκόνη, για περίπου 3 λεπτά.
● Προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά, να ομογενοποιηθούν.
● Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ.
● Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχουμε βάλει για δοκιμή.
● Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, για 15 λεπτά και το αφαιρούμε από το ταψί.
● Σερβίρουμε.
Μπισκότα με βρώμη από τον Σταύρο Βαρθαλίτη
Υλικά για μπισκότα βρώμης
· 3 μπανάνες, ώριμες
· 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
· 100 γρ. ηλιέλαιο
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 200γρ. νιφάδες βρώμης
· 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ
· 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
· 1 κ.γ. κανέλα
· 1 πρέζα αλάτι
· 100 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
· 30 γρ. ινδοκάρυδο
· 1 κουτάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
Εκτέλεση για μπισκότα βρώμης
· Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
· Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
· Στην συνέχεια, προσθέτουμε ζάχαρη, ηλιέλαιο, βανίλια, βρώμη, αλεύρι, σόδα, κανέλα, αλάτι και ομογενοποιούμε καλά.
· Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε να πάει παντού.
· Σε ταψί με λαδόκολλα, παίρνούμε 1 κουτάλια της σούπας απ’ το μείγμα και το προσθέτουμε στο ταψί. Συνεχίζουμε την διαδικασία αφήνοντας κενά ενδιάμεσα.
· Τέλος, βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής το καραμελωμένο ζαχαρούχο και κάνουμε λεπτές γραμμές, ζικ-ζακ πάνω από κάθε μπισκότο.
· Ψήνουμε για 12-15 λεπτά περίπου.
· Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν για 15 λεπτά περίπου και απολαμβάνουμε.