Τι πρέπει να τρως κάθε πρωί για να παραμένεις σε φόρμα;

Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας!

υγιεινό πρωινό

Η γνωστή λαϊκή φράση λέει πως το πρωί πρέπει να τρώμε σαν βασιλιάδες και αυτό για να τονίσει τη σημασία του πρωινού. Μην αρχίσεις όμως να καταβροχθίζεις το μισό ψυγείο με το που θα ανοίξεις το μάτι σου, ειδικά αν θες να φροντίσεις τη σιλουέτα σου.

Αυτό είναι το πιο νόστιμο και υγιεινό πρωινό που θα σε κρατήσει χορτάτη

Ακόμη και αν την υποτιμάς τόσο καιρό, ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα μπολ με πλιγούρι βρώμης, γάλα και μια χούφτα ξηρούς καρπούς. 

Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, η βρώμη είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες μένουν στο στομάχι για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να νιώθεις χορτάτη για αρκετές ώρες. Σημείωσε πως μισό φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης περιέχει έξι γραμμάρια διαλυτές φυτικές. Επιπλέον, η βρώμη συμβάλει στη μείωση της κατακράτησης υγρών στο σώμα, γιατί περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β και κάλιο, που είναι φυσικά διουρητικά. 

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι διαλυτές στο νερό, έτσι ώστε το σώμα  να καταναλώνει ό, τι χρειάζεται και να αποβάλλει το υπόλοιπο μέσω των νεφρών. Το κάλιο είναι ένα βασικό μέταλλο που ρυθμίζει τα επίπεδα του νερού. Όπως το νάτριο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, έτσι από την άλλη, το κάλιο μειώνει τις κατακρατήσεις. Ως εκ τούτου, το πλιγούρι βρώμης είναι ένα φυσικό διουρητικό, που μπορεί να νικήσει το φούσκωμα και να μειώσει το σωματικό βάρος.

Tα καλοκαιρινά φρούτα και τα πολλαπλά οφέλη τους

Ακόμη το σκέφτεσαι;

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top