Αντίστροφα για τα Χριστούγεννα έχουμε αρχίσει να μετράμε και αν θέλεις να φτιάξεις ένα νόστιμο, light και χριστουγεννιάτικο γλυκό, ο Σταύρος Βαρθαλίτης, έχει την καλύτερη συνταγή.
Σου αρέσει η βρώμη; Δες light συνταγές για κέικ και μπισκότα
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα του breakfast@star και ετοίμασε υγιεινά μπισκότα.
Υλικά της Συνταγής
· 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
· 1 αυγό
· 1 ώριμη μπανάνα
· 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 100 γρ. καστανή ζάχαρη
· Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
· 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
· 1 πρέζα αλάτι
· 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
· 100 γρ. νιφάδες βρώμης
· 25 γρ. αποξηραμένη καρύδα
· 50 γρ. καρύδι, ψιλοκομμένο
· 75 γρ. σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση της Συνταγής
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
· Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά και να μαλακώσουν.
· Χτυπάμε σταδιακά την μπανάνα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αυγό.
· Προσθέτουμε το ξύσμα.
· Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
· Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη βρώμη, την καρύδα, τα καρύδια και τις σταφίδες.
· Ανακατεύουμε τα ξηρά συστατικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά ζύμη.
· Σε ένα ταψί με λαδόκολλα ρίχνουμε γεμάτες κουταλιές της σούπας, αφήνοντας ένα κενό 5εκ. γύρω από το καθένα και πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω.
· Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Δείτε την εκπομπή breakfast@star
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.