Συνταγή για την πιο λαχταριστή μακαρονόπιτα με φέτα

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης ετοίμασε την πιο νόστιμη μακαρονόπιτα

Αν ψάχνετε νέα συνταγή για πίτα, δοκιμάστε να φτιάξετε εκείνη που έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές του breakfast@star.

Κρεμμυδόπιτα με φέτα - Μία πίτα με «χρώμα»

O σεφ έφτιαξε μακαρονόπιτα με φέτα και μας έδειξε πώς να την ετοιμάσουμε.

Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο - Η πίτα που θα λατρέψεις

Τα υλικά για να φτιάξουμε μία λαχταριστή μακαρονόπιτα με φέτα

1 Συσκευασία φύλλο χωριάτικο (8 με 9 φύλλα)
500 γρ. χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
500 γρ. γάλα φρέσκο
500 γρ. φέτα
4 αυγά
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. Μοσχοκάρυδο
5 Φύλλα φρέσκο δυόσμο
2 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Eκτέλεση της Συνταγής 

• Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε τα ζυμαρικά  2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

• Σουρώνουμε τα ζυμαρικά.

• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο, ψιλοκομμένη ρίγανη και δυόσμο, το μοσχοκάρυδο και πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

• Προσθέτουμε στο μπολ τη φέτα θρυμματισμένη, ανακατεύοντας.

• Προσθέτουμε στο μπολ και τα ζυμαρικά ανακατεύοντας με προσοχή, να μη σπάσουν.

• Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 30x40 εκ. .

• Απλώνουμε στο ταψί ένα χωριάτικο φύλλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε το επόμενο σταυρωτά πάνω από το πρώτο, φροντίζοντας οι άκρες να προεξέχουν.

• Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 4 συνολικά φύλλα.

• Μεταφέρουμε στο ταψί τη μισή ποσότητα από το μείγμα ζυμαρικών και ένα μέρος από τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ.

• Απλώνουμε πάνω από τα ζυμαρικά ένα φύλλο κάθετα και αλείφουμε με ελαιόλαδο.

• Προσθέτουμε πάνω από το φύλλο το υπόλοιπο μείγμα ζυμαρικών. 1

• Απλώνουμε πάνω από τα ζυμαρικά τα υπόλοιπα φύλλα, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία με προηγουμένως.

• Κόβουμε τις άκρες ώστε να προεξέχουν στο ίδιο μήκος και τις γυρνάμε προς τα μέσα, δημιουργώντας ένα γείσο.

• Με το πινέλο αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το γείσο που έχουμε δημιουργήσει.

• Με ένα μαχαίρι χαράζουμε, προαιρετικά την πίτα σε κομμάτια.

• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 60-70 λεπτά στη
μεσαία σχάρα.

• Αφήνουμε τη μακαρονόπιτα να κρυώσει για λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε το breakfast@star
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top