Κρεμμυδόπιτα με φέτα - Μία πίτα με «χρώμα»

Μία απολαυστική συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Κρεμμύδι και φέτα συναντιούνται σε μία αλμυρή πίτα που ο Σταύρος Βαρθαλίτης ετοίμασε στο «Breakfast@Star» με στόχο να την φτιάξεις κι εσύ. Δες τη συνταγή!

Τυρόπιτα, γαλατόπιτα, πατατόπιτα - 4 συνταγές για πίτες χωρίς φύλλο

Υλικά:

  • 7 χωριάτικα Φύλλα για πίτες
  • 5 Ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 2 Πράσα (το λευκό μέρος)
  • 1 Σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 4 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 ματσάκι Σχοινόπρασο
  • 1 μικρό Αυγό
  • 1 κ.γ. Κουρκουμά
  • 400 γρ. Τυρί φέτα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το ταψί και το άλειμμα των φύλλων

5 συνταγές για αλμυρές και γλυκές πίτες που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
  • Προσθέτουμε σε κατσαρόλα με πλατιά βάση το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Καθαρίζουμε, κόβουμε τα κρεμμύδια στη μέση, στη συνέχεια σε λεπτές φέτες, τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα πράσα κομμένα το ίδιο, ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να ασπρίσουν, για 15 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Σβήνουμε, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι ψιλοκομμένο, τον κουρκουμά, τη φέτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια με τα χέρια, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  • Σπάζουμε σε ένα μπολ το αυγό, ρίχνουμε μέσα το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με το αυγό στα κρεμμύδια, ανακατεύουμε με την κουτάλα τα υλικά μεταξύ τους, πολύ καλά και αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί 33x25εκ. .
  • Στρώνουμε ένα φύλλο κατά μήκος του ταψιού, με τις άκρες του να περισσεύουν, το αλείφουμε με ελαιόλαδο, απλώνουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο σταυρωτά και το αλείφουμε κι αυτό με ελαιόλαδο.
  • Επαναλαμβάνουμε τα παραπάνω βήματα για ακόμα 1 φορά.
  • Απλώνουμε και στρώνουμε το μείγμα με τα κρεμμύδια ομοιόμορφα στο ταψί.
  • Στρώνουμε κατά μήκος ένα φύλλο πάνω από το μείγμα, ώστε να το καλύψουμε, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και επαναλαμβάνουμε ακόμα 3 φορές την ίδια διαδικασία.
  • Πιάνουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν από το ταψί και τις διπλώνουμε προς τα μέσα, ώστε να δώσουμε ωραίο σχήμα στην πίτα.
  • Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, για περίπου 60 λεπτά.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top