Χοιρινό με κυδώνια: Μία υπέροχη συνταγή για όλη την οικογένεια

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δείχνει βήμα βήμα τη διαδικασία στο Breakfast@star

Μία υπέροχη συνταγή έφτιαξε σήμερα το πρωί στην κουζίνα του Breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης, μαγειρεύοντας χοιρινό με κυδώνια, μία υπέροχη, γευστική και πρωτότυπη συνταγή για όλη την οικογένεια.

Μαγειρεύουμε γευστικά μόνο με 8 ευρώ: Φρουτάλια με λουκάνικα και πατάτες

Υλικά

  • 1,5 κιλό Χοιρινό μπούτι ή σπάλα
  •  100 γρ. Ελαιόλαδο
  •  1 Ξερό κρεμμύδι μεγάλο, άσπρο
  •  1 Σκελίδα σκόρδο
  •  5 κ.σ. Αλεύρι γ.ο.χ.
  •  200 γρ. Κόκκινο κρασί
  •  250 γρ. Ζωμός
  •  2 κ.σ. Μουστάρδα
  •  1 1 Ξυλάκι κανέλας
  •  1 Φύλλο δάφνης
  •  3 κόκκοι Μπαχάρι
  •  1 κιλό και 200 γρ. Κυδώνια
  •  1 κόκκινο Μήλο
  •  2 Πορτοκάλια μεγάλα (τον χυμό)
  •  1 κ.σ. Ζάχαρη καστανή
  •  2 κ.σ. Βούτυρο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

• Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά.
• Φοράμε γάντια, κόβουμε σε μέτριες μερίδες το χοιρινό, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και αναμειγνύουμε τα υλικά μεταξύ τους.
• Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει, τινάζουμε τις μερίδες χοιρινού, ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι και τις σοτάρουμε μέχρι να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές τους, για 4 λεπτά.
• Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για ακόμα 3 λεπτά.
• Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για ακόμα 1 λεπτό.

Σούπα με λαχανικά που έχουμε στο ψυγείο μας από τις γιορτές


• Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, για 1 λεπτό.
• Ανακατεύουμε σε μπολ τον ζωμό μαζί με τη μουστάρδα, λίγο αλάτι, πιπέρι, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, βάζουμε σε δίχτυ την κανέλα, το φύλλο δάφνης μαζί με τους κόκκους μπαχάρι, το κλείνουμε, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
• Μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 80 λεπτά.

Ρολό από μοσχαρίσιο κιμά γεμιστό με φέτα και λιαστή ντομάτα


• Σε μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι, την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
• Καθαρίζουμε τα κυδώνια, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε φέτες, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον χυμό και ανακατεύουμε.
• Καθαρίζουμε το μήλο, αφαιρούμε τα κουκούτσια, το κόβουμε σε μέτριους κύβους, το προσθέτουμε μαζί με τα κυδώνια, ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά.
• Μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος βρασμού του χοιρινού, ανοίγουμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κυδώνια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά , ανακατεύουμε, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για ακόμα 20 λεπτά.
• Κόβουμε σε κομμάτια το βούτυρο, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς καπάκι για 10 λεπτά.
• Σερβίρουμε.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top