Σούπα με λαχανικά που έχουμε στο ψυγείο μας από τις γιορτές

Το ελαφρύ γεύμα που ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στο Breakfast@Star

Για άλλη μια φορά η κουζίνα του Breakfast@Star γέμισε μυρωδιές με τον Σταύρο Βαρθαλίτη να ετοιμάζει το πρωί της Δευτέρας (02/01) μια ελαφριά σούπα με λαχανικά που έχουν ξεμείνει στο ψυγείο μας από τις γιορτές. 

Παράλληλα ο γνωστός chef έδειξε στους τηλεθεατές της πρωινής εκπομπής βήμα - βήμα τη διαδικασία.

Συνταγή για cheesecake με τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν

Υλικά

  • 2 Πατάτες μέτριες
  • 1 Ξερό κρεμμύδι μέτριο
  • 2 Πράσα (το λευκό μέρος μόνο)
  • 2 Καρότα μέτρια
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο Νερό
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • 3 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
  • 2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ.σ. Βούτυρο
  • 1 Λεμόνι (το ξύσμα)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ψητό κοτόπουλο στον φούρνο μαριναρισμένο με γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα πράσα σε λεπτές ροδέλες, μαζί με τα καρότα και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε με νερό, κόβουμε σε μικρούς κύβους και τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα, μαζί με το σκόρδο χοντροκομμένο. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το νερό, το φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα υπόλοιπα λαχανικά, για 30-35 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια μαζί με τα φύλλα από τα μυρωδικά και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ τη σούπα, μέχρι να έχει σχεδόν λεία υφή, χωρίς εμφανή κομμάτια λαχανικών.
  • Εναλλακτικά, μπορούμε να μεταφέρουμε τη σούπα τμηματικά μέσα στον κάδο του μπλέντερ και να την χτυπήσουμε.
  • Σερβίρουμε με το ξύσμα από λεμόνι.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top