Μπορεί τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες να αποτελούν γλυκό παρελθόν, όμως, υπάρχουν τρόποι να τα αξιοποιήσουμε. Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης μας ετοιμάζει ένα cheesecake με τους κουραμπιέδες που θα λατρέψεις!
Σοκολατένιος κορμός: Το απόλυτο γλυκό για το γιορτινό τραπέζι
Υλικά:
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 400 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 80 γρ. ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 300 γρ. κουραμπιέδες
- Γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα της επιλογής σας
Εκτέλεση:
- Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να μαλακώσει το τυρί.
- Αμέσως μετά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία σφιχτή κρέμα.
- Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, στρώνουμε στο μπολ που έχουμε επιλέξει, μια στρώση από τους κουραμπιέδες.
- Από επάνω τους απλώνουμε μια στρώση από την κρέμα μας.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τους κουραμπιέδες και την κρέμα, και τέλος, γαρνίρουμε με μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της επιλογής σας