Μαγειρεύουμε γευστικά μόνο με 8 ευρώ: Φρουτάλια με λουκάνικα και πατάτες

Βήμα προς βήμα η συνταγή από τον Σταύρο Βαρθαλίτη στο Breakfast@star

Μία εύκολη, γρήγορη, πολύ γευστική και οικονομική συνταγή έδειξε σήμερα το πρωί ο Σταύρος Βαρθαλίτης στο Breakfast@star, μαγειρεύοντας φρουτάλια με λουκάνικα και πατάτες.

Η απόλυτη γιορτινή συνταγή: Ζεστή σοκολάτα και Gluhwein 2 σε 1

Υλικά

  • 8 Αυγά
  • 3 Πατάτες μικρές
  • 200 γρ. Χωριάτικο λουκάνικο
  •  4 κ.σ. Ελαιόλαδο
  •  1/2 κ.γ. Μοσχοκάρυδο
  •  2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
  •  1 κλωνάρι Φρέσκο θυμάρι
  •  8 φύλλα Φρέσκο δυόσμο
  •  Αλάτι
  •  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Συνταγή για cheesecake με τους κουραμπιέδες που περίσσεψαν

Εκτέλεση

• Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια κατά πλάτος σε λεπτές φέτες, με πάχος μέχρι 0,5 εκ. .
• Τις μεταφέρουμε σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε κρύο νερό, μέχρι να καλυφθούν εντελώς, προσθέτουμε αλάτι, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τη στιγμή που το νερό θα αρχίσει να κοχλάζει, βράζουμε για 8 λεπτά.
• Τοποθετούμε το σουρωτήρι μέσα στο νεροχύτη, στραγγίζουμε πολύ προσεκτικά τις πατάτες, ώστε να μην σπάσουν σε μικρά κομμάτια και τις αφήνουμε εκεί για λίγο.
• Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες με πάχος μέχρι 0,5 εκ. , και το σοτάρουμε για 5 λεπτά.
• Μεταφέρουμε το λουκάνικο με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί.
• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τις στεγνές πατάτες και τις σοτάρουμε για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Σούπα με λαχανικά που έχουμε στο ψυγείο μας από τις γιορτές


• Τις μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος και επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία και για τις υπόλοιπες πατάτες.
• Αφαιρούμε για λίγο το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε τις πατάτες μέσα, απλώνουμε από πάνω τα λουκάνικα σε μια στρώση και στη συνέχεια τα καλύπτουμε με τις πατάτες που έχουμε στο μπολ.
• Σπάμε τα αυγά στο μπολ που είχαμε τις πατάτες, προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, τον δυόσμο ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα σύρμα χειρός ή με ένα κουτάλι.
• Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει, ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά που έχουμε στο μπολ, ώστε να καλύψουμε τις πατάτες και τα λουκάνικα.
• Κουνάμε το τηγάνι κάνοντας κυκλικές κινήσεις, ώστε να πάνε παντού τα αυγά και να αγκαλιάσουν όλα τα υλικά.
• Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί από την κάτω πλευρά, για περίπου 5 λεπτά.
• Κρατάμε με το χέρι μας το καπάκι, πιάνουμε το τηγάνι από τη λαβή και αναποδογυρίζουμε την ομελέτα στο καπάκι.
• Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και μεταφέρουμε μέσα την ομελέτα με την ψημένη πλευρά προς τα πάνω.
• Σκεπάζουμε το τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει, για ακόμα περίπου 7 λεπτά.
• Σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top