Ρολό από μοσχαρίσιο κιμά γεμιστό με φέτα και λιαστή ντομάτα

Μία απολαυστική συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Μία υπέροχη ιδέα για το κυρίως του τραπεζιού του Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς ή ανήμερα της πρώτης ημέρας του χρόνου μας δίνει ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Ρολό από μοσχαρίσιο κιμά γεμιστό με φέτα και λιαστή ντομάτα. Δες τη συνταγή βήμα - βήμα!

Έφτασε η ώρα της βασιλόπιτας - Οι συνταγές της επιτυχίας!

Υλικά:

Για το ρολό κιμά:

  • 1 κιλό Κιμά μοσχαρίσιο ( ½ λάπα – ½ ελιά)
  • 80 γρ. Ελαιόλαδο
  • 1 Ξερό κρεμμύδι μέτριο
  • 3 Σκελίδες σκόρδο
  • 120 γρ. Τριμμένη φρυγανιά
  • 2 Αυγά μέτρια
  • 2 κ.σ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
  • 1 1/2 κ.γ. Αποξηραμένη ρίγανη
  • 4 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό
  • 1/4 ματσάκι Φρέσκο δυόσμο
  • 200 γρ. Τυρί φέτα
  • 8 Λιαστές ντομάτες
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ψητό κοτόπουλο στον φούρνο μαριναρισμένο με γιαούρτι

Για τις πατάτες:

  • 1 κιλό Πατάτες
  • 6 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. Σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 κ.γ. Αποξηραμένη ρίγανη
  • 100 γρ. Νερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Μανιταρόπιτα με λάδι τρούφας και μπέικον

Εκτέλεση:

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου, τα 4 κλωνάρια θυμάρι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, σοτάρουμε για 4 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, ψιλοκομμένα τον μαϊντανό και τον δυόσμο, την τριμμένη φρυγανιά, τα αυγά,, τη μισή αποξηραμένη ρίγανη, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα λαχανικά από το τηγάνι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Φοράμε γάντια και πλάθουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
• Κόβουμε ένα αρκετά μακρύ κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το μεταφέρουμε στον πάγκο μας, με τη μεγάλη του πλευρά μπροστά μας.
• Απλώνουμε τον κιμά επάνω, σε μια ομοιόμορφη ενιαία στρώση, σε ορθογώνιο σχήμα με πάχος μέχρι 1,5εκ. και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
• Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες, την υπόλοιπη αποξηραμένη ρίγανη και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά μεταξύ τους.
• Απλώνουμε το μείγμα με τη φέτα κατά μήκος, παράλληλα με τη μια μεγάλη πλευρά του κιμά που έχουμε μπροστά μας, την πιάνουμε με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
• Τυλίγουμε τον κιμά εξωτερικά με το αντικολλητικό χαρτί, διπλώνοντας τις άκρες δεξιά και αριστερά, ώστε να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο, το μεταφέρουμε στο κέντρο του ταψιού 33x40εκ. και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
• Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια ακανόνιστα κομμάτια και τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
• Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας, την αποξηραμένη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους.
• Μεταφέρουμε τις πατάτες στο ταψί, τις απλώνουμε περιμετρικά από το ρολό κιμά και προσθέτουμε το νερό.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 50 λεπτά.
• Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί από το ρολό, το αλείφουμε με την σάλτσα ντομάτας από πάνω και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέσα στο ταψί, ώστε να πάρει χρώμα, για ακόμα 20 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες.
• Σερβίρουμε το ρολό μαζί με τις πατάτες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top