Μανιταρόπιτα με λάδι τρούφας και μπέικον

Μία μαμαδίσια συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Μία συνταγή που θυμίζει μαμά μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Τραγανή μανιταρόπιτα με λάδι τρούφας και μπέικον. Enjoy!

4 διαφορετικές συνταγές για να μαγειρέψεις τυρόπιτα

Υλικά:

  •  2 Φύλλα σφολιάτας
  •  300 γρ. Πόρτο μπέλο
  •  300 γρ. Λευκά μανιτάρια
  •  1 Ξερό κρεμμύδι λευκό
  •  2 Σκελίδες σκόρδο
  •  3 κ.σ. Ελαιόλαδο
  •  6 φέτες Μπέικον
  •  2 κ.γ. Λάδι τρούφας
  •  100 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  •  80 γρ. Τυρί φέτα
  •  3 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
  •  4 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
  •  1/4 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό
  •  120 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο
  •  1 Αυγό ολόκληρο
  •  1 Κρόκο από αυγό
  •  1 κ.γ. Λευκό σουσάμι
  •  1 κ.γ. Μαυροκούκι
  •  Αλάτι
  •  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  Ελαιόλαδο για το ταψί

Θεϊκό γαλακτομπούρεκο με μόλις 6€

Εκτέλεση:

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
• Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, κόβουμε το μπέικον σε μεσαίους κύβους, τους προσθέτουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 4 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
• Μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα μπολ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, τα σοτάρουμε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά, τα μεταφέρουμε και αυτά στο μπολ και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
• Προσθέτουμε στο τηγάνι 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Καθαρίζουμε με απορροφητικό χαρτί τα μανιτάρια εξωτερικά, για να απομακρύνουμε τα χώματα, τα κόβουμε σε μικρούς κύβους, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά, χωρίς να τα ανακατεύουμε συχνά.
• Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τη ρίγανη μαζί με το θυμάρι και τον μαϊντανό, το μπέικον και το κρεμμύδι από το μπολ, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά για 1 λεπτό.
• Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το λάδι τρούφας, τη γραβιέρα, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά μεταξύ τους.
• Σε ένα μπολ σπάζουμε ολόκληρο το αυγό, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, το προσθέτουμε στο μείγμα με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους.
• Αλείφουμε τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού 25x33 εκ. με το ελαιόλαδο, ξετυλίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, το απλώνουμε στη βάση του ώστε να την καλύψουμε και αφήνουμε τις άκρες του να καλύψουν τα τοιχώματα.
• Μεταφέρουμε και απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα στο ταψί, ώστε να καλύψει την επιφάνεια της σφολιάτας, ξετυλίγουμε το 2ο φύλλο και το απλώνουμε, ώστε να καλύψει τα μανιτάρια.
• Πιάνουμε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν, τις πιέζουμε μεταξύ τους, ώστε να τις ενώσουμε και στη συνέχεια τις διπλώνουμε προς τα μέσα για να δώσουμε ωραίο σχήμα.
• Βάζουμε σε ένα μπολ τον κρόκο από το αυγό μαζί με λίγο νερό, τα ανακατεύουμε, αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με το λευκό σουσάμι και το μαυροκούκι.
• Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου μέχρι να πάρει χρώμα, για 20 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top