Θεϊκό γαλακτομπούρεκο με μόλις 6€

Μία απολαυστική και οικονομική συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Αν θέλετε να φτιάξετε ένα ιδιαίτερο και διαφορετικό γλυκό για τα φετινά χριστούγεννα μία ωραία ιδέα είναι το γαλακτομπούρεκο. Εμείς ανατρέξαμε και βρήκαμε μία συνταγή που είχε φτιάξει παλαιότερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην εκπομπή «Breakfast@Star» και σας την παρουσιάζουμε.

Η παρασκευή του λαχταριστού γλυκού κοστίζει μόνο 6 ευρώ. 

5 συνταγές για γλυκές τάρτες που θα λατρέψεις

Υλικά:

Για το σιρόπι

  • 600 γρ. Ζάχαρη
  • 400 γρ. Νερό
  • 1 Λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
  • 1 Πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 80 γρ. Μέλι

Για τα φύλλα

  • 10-12 Φύλλα
  • 225 γρ. Βούτυρο

Για την κρέμα

  • 4 Αυγά
  • 200 γρ. Ζάχαρη
  • 300 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 700 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο
  • 150 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.γ. Μαστίχα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. Βανίλια
  • 1/2 κ.γ. Αλάτι
  • 80 γρ. Βούτυρο

Στρούντελ μήλου με σάλτσα σοκολάτας

Θεϊκό γαλακτομπούρεκο με μόλις 6€

Εκτέλεση:

Για το σιρόπι
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το γαλακτομπούρεκο
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180°C.
• Σε δύο ξεχωριστά μπολ χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
• Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ποσότητα ζάχαρης, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι το γάλα να αρχίσει να αχνίζει.
• Προσθέτουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι, καθώς ανακατεύουμε, ώστε να μην κολλήσει στη βάση της κατσαρόλας, μέχρι να πάρει μια βράση και να αρχίσει η κρέμα να σφίγγει, για περίπου 5 λεπτά.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια, τη μαστίχα, το βούτυρο, λίγο αλάτι, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία ενσωματώνουμε τους κρόκους.
• Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα ασπράδια και μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη τα χτυπάμε, μέχρι να πάρουμε μια ωραία μαρέγκα.
• Ρίχνουμε τη μαρέγκα μέσα στη κρέμα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε με μαρίζ κάνοντας κυκλικές απαλές κινήσεις, ώστε να μην χαθεί ο όγκος που δώσαμε.
• Σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο για τα φύλλα ή σε μπολ στα μικροκύματα.
• Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο το ταψί 25x33εκ. , στρώνουμε ένα φύλλο, αφήνουμε τις άκρες του να προεξέχουν από τα τοιχώματα και ραντίζουμε με ένα πινέλο λίγο λιωμένο βούτυρο σε όλη του την επιφάνεια.
• Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία 6 φορές.
• Απλώνουμε από πάνω, με μαρίζ την κρέμα ισόποσα και κλείνουμε διαδοχικά τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
• Επαναλαμβάνουμε όπως πριν την ίδια διαδικασία με τα φύλλα και το βούτυρο, ώστε να καλύψουμε την κρέμα, κόβουμε τις άκρες από τα φύλλα που προεξέχουν και με το πινέλο τα γυρνάμε προς τα μέσα.
• Ραντίζουμε το πάνω φύλλο με όσο βούτυρο μας έχει απομείνει και χαράζουμε σε κομμάτια.
• Ψήνουμε στη μέση του φούρνου για περίπου 60 λεπτά, μέχρι τα φύλλα να ροδίσουν.
• Σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι το ζεστό γαλακτομπούρεκο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top