Μπουρεκάκια με κατίκι και αποξηραμένα σύκα - Το τέλειο ορεκτικό

Μία πεντανόστιμη συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη

Μία υπέροχη ιδέα για ορεκτικό στο Κυριακάκατικο τραπέζι ή σνακ για να ικανοποίησουμε τη λιγούρα μας μάς δίνει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Δείτε βήμα - βήμα τη συνταγή!

Χοιρινά μαριναρισμένα μπριζολάκια με πατάτες φούρνου

Υλικά

  • 1 συσκευασία Φύλλο κρούστας ή Βηρυτού
  • 600 γρ. Κατίκι 
  • 2 Αυγά μέτρια
  • 15 Αποξηραμένα σύκα
  • 5 φύλλα Φρέσκο βασιλικό
  • 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.γ. Σουσάμι
  • 1 κ.γ. Μαύρο σουσάμι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Για το σερβίρισμα

  • Μέλι

Γίγαντες φούρνου με χοιρινό λαιμό μέλι - πορτοκάλι

Εκτέλεση

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170°C.
• Κόβουμε τα σύκα σε μικρά κομμάτια ή λεπτές λωρίδες, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κατίκι, τα αυγά, τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα μαζί με το φρέσκο θυμάρι, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά με ένα κουτάλι.
• Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί 30x44 εκ. και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
• Απλώνουμε στον πάγκο τα φύλλα κρούστας ή Βηρυτού με τη μικρή πλευρά τους μπροστά μας και τα κόβουμε κατά μήκος, σε 3 ίσες λωρίδες.
• Αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια κάθε λωρίδας με λίγο ελαιόλαδο, βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στην άκρη κάθε λωρίδας που έχουμε μπροστά μας, διπλώνουμε τις μεγάλες πλευρές προς τα μέσα και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
• Μεταφέρουμε στο ταψί τα μπουρεκάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, με το σημείο που τα έχουμε κλείσει να ακουμπάει στο αντικολλητικό χαρτί, ώστε να μην ανοίξουν. Επαναλαμβάνουμε τα 2 τελευταία βήματα, ώστε να τυλίξουμε και την υπόλοιπη γέμιση με τα φύλλα κρούστας.
• Αλείφουμε τα μπουρεκάκια από την επάνω τους πλευρά με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το σουσάμι και το μαύρο σουσάμι.
• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 3 λεπτά.
• Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν.
• Σερβίρουμε με λίγο μέλι από πάνω.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top