Γίγαντες φούρνου με χοιρινό λαιμό μέλι - πορτοκάλι

Μία απολαυστική συνταγή διά χειρός Πάνου Κουμουνδούρου

Μία χορταστική συνταγή που λιώνει στο στόμα μας ετοιμάζει σήμερα ο Πάνος Κουμουνδούρος στο Breakfast@Star. Γίγαντες φούρνου με χοιρινό λαιμό και μέλι, πορτοκάλι και κυδώνια και τα όσπρια δεν ήταν ποτέ νοστιμότερα!

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας φτιάχνει νόστιμη ρεβιθάδα

Υλικά:

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό μπούτι
  • 120 γρ μέλι 
  • 200 γρ χυμό πορτοκαλι
  • 1 μεγάλο πράσο 
  • 1 μεγάλο καρότο 
  • 1 μεγάλο κυδώνι 
  • 500 γρ. γίγαντες Πρεσπών
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πάπρικα σε σκόνη
  • Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Σοκολατόπιτα με γκανάζ σοκολάτας

Εκτέλεση:

  • Μουλιάζουμε για ένα βράδυ τους γίγαντες αλλάζοντας δύο φορές το νερό. Τους σουρώνουμε και τους ξεπλένουμε.
  • Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τους γίγαντες μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τους σουρώνουμε και τους αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό γυρίζοντάς το και από τις δύο πλευρές με λαβίδα, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Τότε προσθέτουμε  το σκόρδο το κρεμυδι το πράσο τα κυδώνια και  το καρότο Αφήνουμε να μαλακώσουν ελαφρώς  ανακινώντας ελαφρά το τηγάνι,  γυρίζοντας το κρέας για 3-4 λεπτά.έπειτα προσθέτουμε και τον πελτέ την τομάτα το μέλι και τον χυμό πορτοκαλι και τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτια 
  • Βάζουμε το κρέας με τη σάλτσα σε χαμηλό ταψί, ταβά και προσθέτουμε τους γίγαντες το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη πάπρικα και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια.
  • Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο ζεστό νερό.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 1 ώρα.
  • Ελέγχουμε μήπως χρειάζεται νερό οπότε προσθέτουμε λίγο ζεστό και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα αν χρειαστεί.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφού ξεσκεπάσουμε με προσοχή το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να αναδυθούν τα αρώματα για 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για άρωμα και φρεσκάδα.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top