Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας φτιάχνει νόστιμη ρεβιθάδα

Δείτε βήμα - βήμα τη διαδικασία

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μπήκε σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου στην κουζίνα του Breakfast@Star και ετοίμασε λαχταριστή ρεβιθάδα. 

Πένες με κοτόπουλο στον φούρνο - Ένα ζεστό πιάτο που θα λατρέψεις

Αν θέλετε να κάνετε αποτοξίνωση από το κρέας και αναζητείτε μια εξίσου νόστιμη και υγιεινή επιλογή, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάστε την εύκολη συνταγή του Έλληνα MasterChef για σίγουρη επιτυχία.

Υλικά

  • 500 γρ. Ρεβίθια
  • 80 γρ. Ελαιόλαδο
  • 2 Ξερά κόκκινα κρεμμύδια, μέτρια
  • 2 Σκελίδες σκόρδο
  •  3 μεγάλα Πράσα, μόνο το λευκό μέρος
  •  1 Λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  •  1 κ.σ. Κάρυ
  • 1/6 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό
  • 1 λίτρο Ζωμό κοτόπουλο
  • 1 Φύλλο δάφνης
  •  Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  •  6 κ.σ. Ελαιόλαδο
  •  1/2 Λεμόνι (χυμό)
  •  1/8 ματσάκι Φρέσκο μαϊντανό

 

Σούπα βελουτέ από ψητές κολοκύθες με τραγανά κρουτόν

Εκτέλεση

  •  Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα ρεβίθια, ρίχνουμε νερό, ώστε να τα καλύψουμε και να μουλιάσουν, σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου για 10 ώρες. (αλλάζουμε 3-4 φορές το νερό)
  •  Σουρώνουμε τα ρεβίθια, τα μεταφέρουμε σε στεγνή πετσέτα, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα τρίβουμε μεταξύ τους στην πετσέτα, ώστε να βγουν οι φλούδες τους.
  • Τα τοποθετούμε πάλι στο νερό, ώστε να φύγουν όσες φλούδες απέμειναν, τα ξεπλένουμε πολύ καλά, τα σουρώνουμε, τα μεταφέρουμε σε μικρή γάστρα και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Θέλουμε τα ρεβίθια να μην απλώσουν πολύ μέσα στη γάστρα, αλλά να είναι στριμωχτά, ώστε να καλυφθούν στη συνέχεια από τα υγρά που θα προσθέσουμε.
  •  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200°C.
  •  Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  •  Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, κόβουμε τα πράσα στη μέση κατά μήκος, στη συνέχεια σε λεπτές φέτες, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  •  Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  •  Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το κάρυ, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ξύσμα μαζί με το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε τα υλικά.
  •  Μεταφέρουμε το μείγμα από το τηγάνι στη γάστρα, προσθέτουμε τον ζωμό, το φύλλο δάφνης αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  • Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 70 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά.
  •  Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
  • Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο από επάνω, χυμό από φρέσκο λεμόνι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top