Χοιρινά μαριναρισμένα μπριζολάκια με πατάτες φούρνου

Η λαχταριστή συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη κοστίζει μόλις 9 ευρώ

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μπήκε και σήμερα Τρίτη (22/11) στην κουζίνα του Breakfast@Star και ετοίμασε χοιρινά μαριναρισμένα μπριζολάκια με πατάτες φούρνου.

Στρούντελ μήλου με σάλτσα σοκολάτας

Αυτά είναι τα υλικά και η συνταγή για να τα φτιάξεις και να μοσχομυρίσει το σπίτι:

Για τα χοιρινά μπριζολάκια

  • 6 Χοιρινές μπριζόλες καρέ
  • 1 1/2 Ντομάτα ώριμη
  •  1 Σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. Ελαιόλαδο
  •  1/2 Λεμόνι (χυμός)
  •  1 1/2 κ.σ. Μουστάρδα
  •  2 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
  •  1 κλωνάρι Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  •  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες

  •  800 γρ. Πατάτες
  •  1 Πιπεριά Φλωρίνης
  •  2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  •  1/2 Λεμόνι ( ο χυμός και οι φλούδες)
  •  300 γρ. Ζωμό λαχανικών
  •  1/2 κ.γ. Αποξηραμένη ρίγανη
  •  Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα χοιρινά μπριζολάκια

  • Πλένουμε, αφαιρούμε με ένα μαχαίρι το κοτσάνι από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  •  Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την ντομάτα, την ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τη σοτάρουμε για 3 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα υγρά της.
  •  Χοντροκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  •  Σβήνουμε τη φωτιά και μεταφέρουμε τα υλικά από το τηγάνι μέσα στον κάδο του μπλέντερ.
  •  Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι, τη μουστάρδα, τα φύλλα από τη φρέσκια ρίγανη και το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε τα υλικά για 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  •  Χαράζουμε βαθιά με ένα μαχαίρι το λίπος που υπάρχει περιμετρικά από τις μπριζόλες, κατά πλάτος, σε 2 σημεία, μέχρι το κρέας, για να διατηρήσουν το σχήμα τους κατά τη διάρκεια του ψησίματος και τις μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος.
  • Περιχύνουμε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα που έχουμε στον κάδο του μπλέντερ, ώστε να τις καλύψουμε, τις ανακατεύουμε, καλύπτουμε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για τη συνέχεια.

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας φτιάχνει νόστιμη ρεβιθάδα

Για τις πατάτες

  •  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
  •  Ξεφλουδίζουμε, ξεπλένουμε τις πατάτες, τις στεγνώνουμε, τις κόβουμε σε κυδωνάτο σχήμα και τις μεταφέρουμε στο ταψί 30x40 εκ. .
  • Κόβουμε και αφαιρούμε από την πιπεριά το κοτσάνι μαζί με τα σπόρια, την κόβουμε σε ροδέλες πάχους μέχρι 0,5 εκ. και τις μεταφέρουμε στο ταψί μαζί με τις πατάτες.
  •  Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό μαζί με τις φλούδες από το λεμόνι, την αποξηραμένη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  •  Ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους κάνουμε μια ομοιόμορφη στρώση και ρίχνουμε τον ζωμό σε μια γωνία του ταψιού, ώστε να μην ξεπλύνει τις πατάτες.
  • Κουνάμε ελαφρώς το ταψί με τα χέρια μας κυκλικά, ώστε να πάει παντού ο ζωμός.
  •  Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30 λεπτά.
  •  Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, τοποθετούμε μέσα τα μπριζολάκια μαζί με όλη τη μαρινάδα επάνω και ενδιάμεσα από τις πατάτες.
  •  Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 20-25 λεπτά.
  •  Γυρίζουμε πλευρά στα μπριζολάκια για να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα και ψήνουμε για ακόμα 30΄ με 15 λεπτά.
  •  Σερβίρουμε τα μπριζολάκια μαζί με τις πατάτες και λίγη σάλτσα από το ταψί.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top