Απολαυστική πατατόπιτα με μπέικον χωρίς φύλλο

Μία συνταγή διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη που κοστίζει 8 ευρώ

Μία που θα λατρέψουν όλοι στην οικογένεια. Μία πίτα που μπορείς να ετοιμάσεις και να σερβίρεις σε παιδικό πάρτι ή στους καλεσμένους σου μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από την κουζίνα του «Breakfast@Star». Δες βήμα - βήμα πώς θα ετοιμάσεις πατατόπιτα με μπέικον χωρίς φύλλο!

5 συνταγές για αλμυρές και γλυκές πίτες που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά

Υλικά:

  • 2,5 κιλά Πατάτες
  • 15 Φέτες μπέικον
  • 1 Ξερό κρεμμύδι κόκκινο, μεγάλο
  • 80 γρ. Ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Γάλα 3,5% λιπαρά, φρέσκο
  • 4 Αυγά
  • 300 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γρ. Τυρί φέτα
  • 1/2κ.γ. Μοσχοκάρυδο
  • 5 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη
  • 2 κλωνάρια Φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • Σιμιγδάλι ψιλό για το πασπάλισμα

Φτιάξτε τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες χωρίς κιμά

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε με τη σκληρή πλευρά ενός σφουγγαριού τις πατάτες εξωτερικά, κάτω από τρεχούμενο νερό, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα και τις μεταφέρουμε σε βαθιά κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε κρύο νερό, μέχρι να καλυφθούν και μισοσκεπάζουμε με το καπάκι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό, τις βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν μέχρι το εσωτερικό τους.
  • Σουρώνουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.
  • Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις πατάμε με την πρέσα του πουρέ, μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, κόβουμε σε μικρούς κύβους το μπέικον και το σοτάρουμε για 5 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Το μεταφέρουμε στο μπολ με τις πατάτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο - αν χρειάζεται - και το σοτάρουμε για 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Το μεταφέρουμε στο μπολ με τις πατάτες, προσθέτουμε τη ρίγανη μαζί με το θυμάρι ψιλοκομμένα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το γάλα, τα αυγά, την τριμμένη γραβιέρα,, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά, να ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα ταψί 30x40 εκ. αλείφουμε με ένα πινέλο τη βάση και τα τοιχώματα με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και τινάζουμε για να φύγει το περιττό.
  • Μεταφέρουμε στο ταψί το μείγμα με τις πατάτες, το απλώνουμε ομοιόμορφα και αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνειά του με το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 45-50 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top