Φτιάξτε τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες χωρίς κιμά

Βήμα - βήμα η συνταγή της Ελένης Καστάνη

Η Ελένη Καστάνη μπήκε σήμερα Τρίτη 18/10 στην κουζίνα του Breakfast@Star και ετοίμασε ένα αγαπημένο και μαμαδίστικο φαγητό που πολλές φορές συναντάμε στο κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένειά μας. Αυτό δεν είναι άλλο από τους λαχανοντολμάδες χωρίς κιμά. 

5 συνταγές για αλμυρές και γλυκές πίτες που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά

ΥΛΙΚΑ

  •  200 gr ρύζι νυχάκι
  •  1 μεγάλο λάχανο
  •  2 μεσαία κρεμμύδια ξερά
  •  1 ματσάκι μαϊντανό
  •  1 ματσάκι σέσκουλο
  •  1 μεσαία πατάτα τριμμένη
  •  2-3 τομάτες
  •  1 κ.γλ κύμινο
  •  1 κ.γλ πιπέρι
  • ·1 κ.σ αλάτι
  •  1 φλιτζάνι λάδι

 

Ποντιακά πισία με δύο διαφορετικές γεμίσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κοτσάνι του λάχανου τριγωνικά προς τα μέσα έτσι ώστε να κάνουμε ένα κενό για να μαλακώσουν όλα τα φύλλα.
  • Bάζουμε το λάχανο στην κατσαρόλα με το κενό προς τα κάτω και το σκεπάζουμε με νερό.
  • Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το νερό.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα.
  • Σβήνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει και να μαλακώσουν τα φύλλα.

Για την γέμιση

Σε ένα μπολ ξεπλένουμε το ρύζι , πετάμε το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι τον μαϊντανό την τριμμένη πατάτα και τις τομάτες, το κύμινο αλάτι, πιπέρι και λάδι

Μελωμένες φτερούγες κοτόπουλο με σουσάμι και ρύζι μπασμάτι

Για το δίπλωμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και στρώνουμε 2 φύλλα από το λάχανο ή τα πιο τρυφερά κοτσανάκια που βγάλαμε από τα φύλλα. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα που έχουμε κόψει, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το ρύζι και τα διπλώνουμε.

Βάζουμε τα σκληρά κομμάτια από το λάχανο στον πάτο της κατσαρόλας για να μην αρπάξουν οι λαχανοντολμάδες. Στη συνέχεια τους τοποθετούμε με την σειρά τον έναν δίπλα στον άλλο.

Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τα σέσκουλα στρώνοντας πάνω από τους λαχανοντολμάδες. Όταν τελειώσουμε το δίπλωμα βάζουμε ένα πιάτο βαθύ πάνω από τους ντολμάδες, τους σκεπάζουμε με νερό, αλατίζουμε και τους βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40-45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φύλλα και το ρύζι.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top