Μελωμένες φτερούγες κοτόπουλο με σουσάμι και ρύζι μπασμάτι

Η συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη που θα σου κοστίσει μόνο 7 ευρώ

Ένα πιάτο που θα λατρέψει κάθε μέλος της οικογένειας μας ετοιμάζει σήμερα ο Σταύρος Βαρθαλίτης στην κουζίνα του «Breakfast@Star». Μελωμένες φτερούγες κοτόπουλο με σουσάμι και ρύζι μπασμάτι. Και όλα αυτά με 7 μόλις ευρώ!

5 συνταγές για αλμυρές και γλυκές πίτες που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά

Υλικά:

Για τις φτερούγες 
●    16 Φτερούγες κοτόπουλο
●    5 κ.σ. Ελαιόλαδο 
●    3 κ.σ. Μουστάρδα
●    1 κ.σ. Πελτές ντομάτας 
●    1 1/2  κ.σ. Ξύδι βαλσάμικο 
●    1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά 
●     1/2 κ.γ. Μπούκοβο γλυκό 
●    3 κλωνάρια Φρέσκια ρίγανη 
●    Αλάτι 
●    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

4 εύκολες συνταγές για το πιο νόστιμο Brunch που ετοίμασες ποτέ

Για το ρύζι μπασμάτι
●    250 γρ.Ρύζι μπασμάτι 
●    2 κ.σ. Ελαιόλαδο 
●    500 γρ. Νερό 
●    1 Φύλλο δάφνης 
●    1 κλωνάρι Φρέσκο δεντρολίβανο 
●    Αλάτι 
●    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Για το σερβίρισμα 
●    1 κ.σ. Σουσάμι 
●    1/2  Πιπεριά τσίλι 
●    1 Φρέσκο κρεμμύδι 

Ποντιακά πισία με δύο διαφορετικές γεμίσεις

Εκτέλεση

Για τις φτερούγες κοτόπουλο 
●    Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον πελτέ, το ξύδι, την πάπρικα, το μπούκοβο, τη ρίγανη ψιλοκομμένη, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. 
●    Μεταφέρουμε τις φτερούγες κοτόπουλο στο μπολ, φοράμε γάντια και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να τις καλύψει η μαρινάδα εξωτερικά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά. 
●    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 200 °C.
●    Μεταφέρουμε τις φτερούγες σε ταψί  25x33 εκ.και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη σε μια στρώση, ώστε να καλύψουμε την βάση του. Τις περιχύνουμε με όση μαρινάδα έχει μέσα το μπολ.
●    Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 20- 25 λεπτά.

Για το ρύζι
●    Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ρύζι, γεμίζουμε με νερό και ξεπλένουμε πολύ καλά, ώστε να απομακρυνθεί το άμυλο.
●    Σουρώνουμε το ρύζι και στραγγίζουμε καλά.
●    Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο ολόκληρο, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μία φορά στην αρχή με μία ξύλινη κουτάλα.
●    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να βράσει με μισόκλειστο καπάκι για 15-20 λεπτά, να τραβήξει όλα τα υγρά του.
●    Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε για 3 λεπτά, στην άκρη, με το καπάκι κλειστό.
●    Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το φύλλο δάφνης και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα πιρούνι.
●    Σερβίρουμε το ρύζι σε ένα πιάτο με τις φτερούγες κοτόπουλο από πάνω, πασπαλίζουμε με το σουσάμι, την πιπεριά τσίλι και το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένα και βάζουμε τη σάλτσα από το ταψί, δίπλα σε ένα μικρό μπολ.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top